Alblasserdam doneert snoeiafval taxushagen voor goed doel

18 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Alblasserdam doneert snoeiafval taxushagen voor goed doel

ALBLASSERDAM - Wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) helpt dinsdag 19 augustus de medewerkers van de Buitendienst met het snoeien van de 700 meter taxushaag op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkstraat. Hiermee ondersteunt hij de actie ‘Doneer je haag’, die op initiatief van Buitendienstmedewerker Diederick Pruijsen ook in Alblasserdam navolging krijgt. Het gemeentelijke snoeiafval wordt gedoneerd voor het goede doel ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’ dat taxussnoeisel inzamelt voor de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen kanker. Taxushagen bevatten namelijk een stof die nodig is voor de ontwikkeling van chemotherapie.

,,Een sympathiek doel dat we als gemeente graag ondersteunen”, motiveert Peter Verheij het waarom van de gemeentelijke snoeiactie. ,,Op de begraafplaats hebben we een groot aantal taxushagen die jaarlijks gesnoeid worden, dus we kunnen flink wat massa schenken. Het is een kleine moeite om dit snoeiafval zo schoon mogelijk te verzamelen. Bovendien levert elke kuub taxussnoeisel ook nog een vijftig euro extra op die we doneren aan de kankerbestrijding.”

Ook particulieren kunnen taxussnoeisnel inleveren
Ook particulieren kunnen het snoeiafval van hun taxushagen doneren. Het extra geld dat dit oplevert gaat eveneens naar de kankerbestrijding. Snoeiafval inleveren kan vanaf nu tot en met donderdag 28 augustus op werkdagen tussen 9.30 en 10.00 uur en tussen 12.30 en 13.00 uur bij de gemeentewerf aan de Staalindustrieweg. Hier staan speciale inzamelkisten van de organisatie, die wekelijks worden geleegd. Het is wel belangrijk dat het ingeleverde snoeiafval alleen uit taxusknipsel bestaat, alleen dit groen kan namelijk verwerkt worden. Let er daarom bij het inzamelen op dat er geen ander groen tussen komt.

Professionele snoeiteams
De gemeente overweegt de inzamelingsactie volgend jaar grootser aan de pakken door gedurende het gehele snoeiseizoen – vanaf het voorjaar tot september – professionele snoeiteams van de organisatie ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’ in te zetten voor het snoeien van particuliere taxushagen en solitairen. Op die manier hoopt de gemeente de hoeveelheid ingezameld snoeiafval te vergroten. Inwoners van Alblasserdam die hun snoeiafval willen doneren kunnen dit dan opnieuw zelf bij de gemeentewerf brengen of zich bij de gemeente aanmelden om hun haag te laten snoeien. Hoe en waar dit kan maakt de gemeente in het voorjaar via de eigen website en het gemeentenieuws bekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.