Loco-Burgemeester Peter Verheij reikt Erespeld van Gemeente Alblasserdam uit aan Arend de Jong

08 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Loco-Burgemeester Peter Verheij reikt Erespeld van Gemeente Alblasserdam uit aan Arend de Jong

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 8 augustus om 9.00 uur heeft loco-burgemeester Peter Verheij de erespeld van de gemeente Alblasserdam opgespeld bij de heer A. de Jong.

De uitreiking vond plaats op zijn tachtigste verjaardag in het pand van de Historische Vereniging aan het Cortgene 3 in Alblasserdam.

De Jong kreeg de speld als erkenning voor zijn grote inzet voor de Alblasserdamse samenleving. De damdorper heeft zich op diverse vlakken maatschappelijk verdienstelijk gemaakt. Zo is hij vanaf 2002 lid van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en heeft hij zich ingezet voor de herinnering aan het 700-jarig bestaan van Alblasserdam.

Ook heeft hij jarenlang de belangen van bedrijven en middenstand in Alblasserdam behartigd, onder andere als voorzitter van Koopcentrum Dam/Plantageweg. Hij was 12 jaar gemeenteraadslid.

Daarnaast was hij 19 jaar bestuurslid van Alblasserdam helpt Albanië, 12 jaar lid van de Stichting Jongerenhuisvesting Alblasserdam, 8 jaar voorzitter van Bestrijding Vandalisme en Vernieling Alblasserdam en 8 jaar bestuurslid bij Sportpark Souburgh. Verder is hij onder andere actief geweest voor Damdorp Radio Alblasserdam en de Hervormde Gemeente Alblasserdam.

Foto: Joop Aret.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.