Jan Heijkoop per 1 september waarnemend burgemeester Alblasserdam

10 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Jan Heijkoop per 1 september waarnemend burgemeester Alblasserdam

DRECHTSTEDEN - Jan HeijkoopJan Heijkoop, burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, is met ingang van 1 september a.s. benoemd tot waarnemend burgemeester van Alblasserdam. Hij volgt tijdelijk burgemeester Bert Blase op, die per 4 augustus naar Vlaardingen vertrekt. Heijkoop blijft daarnaast burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht.
 
De voorzitters van de zeven Alblasserdamse raadsfracties hebben Heijkoop zelf als waarnemend burgemeester voorgedragen bij de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit. Zij zijn verheugd dat Heijkoop heeft ingestemd met deze voordracht. ,,Voor ons is hij de geschikte persoon om de taken van de burgemeester tijdelijk over te nemen.

Alblasserdam is financieel gezond en heeft op dit moment een stabiel bestuur. Wij zochten iemand die de bestuurlijke continuïteit in de periode tot de komst van een nieuwe, vaste burgemeester kan waarborgen. We zijn blij dat we op zo korte termijn iemand hebben gevonden die goed in dat profiel past en bereid is de rol van waarnemend burgemeester van Alblasserdam op zich te nemen.”
 
Jan Heijkoop: ,,Ik ben geboren en getogen in Oud-Alblas, dat maakt het voor mij extra mooi om gevraagd te worden als waarnemer in Alblasserdam.”
 
Loco-burgemeester Peter Verheij noemt het heel prettig dat de waarnemend burgemeester iemand uit de regio Drechtsteden is, die het gebied goed kent en een groot netwerk heeft. ,,We vormen als college een goed team waar hij naar ons idee prima in past. We verwelkomen hem dan ook van harte.”
 
De fractievoorzitters en het college van Hendrik-Ido-Ambacht hebben ingestemd met de waarneming. Na de zomer wordt het proces tot benoeming van een nieuwe, vaste burgemeester voor Alblasserdam vanuit de raad opgestart. In de periode tussen 4 augustus en 1 september neemt Peter Verheij als loco-burgemeester de burgemeesterstaken waar.
 
Jan Heijkoop heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Hij is sinds 1 februari 2012 burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester van Oostflakkee (2002-2007) en van Cromstrijen (2000-2002). Van 1995 tot 2000 was hij gedeputeerde in Zuid-Holland. Ook was hij van 2002 tot 2007 voorzitter van de Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie (WLTO) en Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO-Noord).
 
Archieffoto: Aanstaand waarnemend burgemeester van Alblasserdam Jan Heijkoop (links) samen op de foto met vertrekkend burgemeester Bert Blase (rechts)

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.