Ruthli Groot, directeur basisschool 'De Loopplank' viert 40 jarig jubileum in het Onderwijs

30 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Ruthli Groot, directeur basisschool 'De Loopplank' viert 40 jarig jubileum in het Onderwijs

ALBLASSERDAM - Ruthli Groot, directeur van basisschool De Loopplank, vierde dinsdag 24 juni jl. haar 40-jarig onderwijsjubileum. Het was een mooie feestdag met alle leerlingen en leerkrachten in het thema ‘sport en bewegen’. Een aansprekend thema omdat ze hier zelf ook graag vrije tijd aan besteedt.  Op deze dag, maar ook op haar gehele onderwijsloopbaan kijkt ze met veel plezier terug.

De jubileumviering begon met een feestelijke ontvangst door alle leerlingen en ouders op het plein. Juf Ruthli werd door iedereen toegezongen, liep onder een erehaag door en kreeg een zelfgemaakt herinneringscadeau. Daarna deed ze in elke groep een sportieve activiteit samen met de kinderen. Tussen de middag is er op het plein gedanst en werden pannenkoeken gegeten. ´s Middags deed juf Ruthli mee aan een skeelertocht met groep 7 en 8, waarna de dag met alle leerlingen werd afgesloten op het plein met een cooling down: een mooi optreden van alle groepen, met na afloop een ijsje. Tot slot overhandigden de kinderen nog meer mooie cadeautjes. Na schooltijd volgden een borrel en een etentje met collega’s.

Ruthli Groot is trots op de gemaakte ontwikkelingen in het onderwijs tijdens haar loopbaan. Ze startte in 1974 op een school in Dordrecht. Toen ze zelf een gezin opbouwde, deed ze voornamelijk invalwerk op verschillende scholen. Later volgden een vaste baan en een functie als adjunct-directeur en uiteindelijk directeur op een school in Hendrik-Ido-Ambacht en later op PCBS De Loopplank. Een loopbaan vol hoogtepunten, maar ook ingrijpende momenten, zoals ze verwoordde tijdens haar jubileum. Mede dankzij de steun van haar gezin heeft ze hele mooie jaren gehad. Op de vraag of ze opnieuw zou kiezen voor een carrière in het onderwijs, antwoordde ze volmondig: ‘Ik zou het meteen weer doen!’ In december gaat Ruthli Groot met pensioen.

Excellent onderwijs
De Loopplank hoort bij Stichting PCOAZ, samen met nog elf andere basisscholen in Alblasserdam en Zwijndrecht en een school voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. PCOAZ scholen verzorgen excellent onderwijs voor kinderen op hun eigen niveau vanuit een protestants-christelijke levensovertuiging.

De Loopplank biedt kindgericht en uitdagend onderwijs. De school stemt het onderwijs af op de onderwijsbehoeften van de kinderen en stimuleert hen in de ontwikkeling van hun talenten. Vanaf 1 augustus vormt De Loopplank samen met Kinderopvang Wasko een Integraal Kindcentrum (IKC). Ouders hebben dan te maken met één gezamenlijke organisatie met een integrale aanpak en dagprogramma voor kinderen van 0-12 jaar. In deze vorm zullen de verschillende disciplines elkaar versterken en zorgen voor een doorlopende leerlijn ten behoeve van de ontwikkeling van de kinderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.