Man zonder rijbewijs blijkt inderdaad gevaar op weg

11 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Man zonder rijbewijs blijkt inderdaad gevaar op weg

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Omdat zijn 25-jarige vriend te dronken was besloot een 24-jarige man uit Gorinchem dinsdagochtend maar naar huis te rijden. Dat hij geen rijbewijs had bleek haast bijzaak voor alle andere overtredingen die hij onderweg pleegde.

 Automobilisten belden dinsdag rond 02.30 uur met 112 nadat een automobilist nabij een tankstation in Gorinchem opvallend rijgedrag vertoonde. Op de A15 ter hoogte van Alblasserdam zagen agenten het voertuig rijden. De bestuurder zag nabij Hendrik-ido-Ambacht op zijn beurt de agenten en ging er vol gas vandoor nadat hij een stopteken kreeg. Hij haalde de levensgevaarlijke capriolen uit op de A15 en A16 en besloot zelfs te spookrijden op de A38 nabij de oprit naar Ridderkerk.

Aangehouden
De achtervolging eindigde op de A38 nadat agenten met hun voertuig de auto tot stilstand wisten te brengen. De bestuurder ging er rennend vandoor, maar kon in de buurt worden aangehouden.

Makkelijk ging dat niet. De man bleek geheel door het dolle heen en beet een agent. Op het bureau weigerde hij een blaastest en werkte na een bevel door een chef van dienst ook op geen enkele manier mee aan een bloedproef. Daarmee ontloopt hij een eventuele straf niet. Weigering wordt gelijkgesteld aan een ademalcoholgehalte tussen de 866 en 945 ugl.

Te dronken
De 24-jarige bestuurder uit Gorinchem had geen rijbewijs en verklaarde te rijden omdat zijn vriend, de eigenaar van het voertuig, te dronken was. Die bleek inderdaad zo onder invloed dat agenten een ambulance lieten komen of er niet iets anders met hem aan de hand was. Hij kon zich niet legitimeren en is aangehouden. Het bleek later een 25-jarige plaatsgenoot te zijn. Hij gaf bij verhoor aan bewust zijn vriend in zijn auto te hebben laten rijden omdat hij flink had gedronken. Zo hoopte hij te vookomen zijn rijbewijs kwijt te raken. In zijn ogen de beste oplossing omdat zijn vriend toch al geen rijbewijs had.

Behalve dat hij geen rijbewijs had moet de 24-jarige zich verantwoorden voor zijn bizarre rijgedrag, het geweld tegen de agent en het feit dat hij hij een vlindermes en boksbeugel op zak had.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.