Flatbelang De Wiek heft zichzelf op

26 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Flatbelang De Wiek heft zichzelf op

ALBLASSERDAM -  De vrijwilligers van Flatbelang De Wiek aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam stoppen ermee.  Jarenlang trokken Martha Klok (68) en haar man Barend de kar, maar 'het gaat niet meer', zoals ze zelf zegt. "Het gaat me heel erg aan het hart, maar ik moet voor mezelf kiezen", vertelde Martha Klok vrijdagochtend tijdens een speciale bijeenkomst bij Woonkracht10 aan het Cortgene. Ze tobt met haar gezondheid.
 
Woonkracht10 is verhuurder van de appartementen in de flat en betreurt het opheffen van de bewonersvereniging. Wim van den Heerik van Woonkracht10 roemde de inzet van Martha en haar gedrevenheid om van de flat iets moois te maken, en mensen met elkaar in contact te brengen. "De jongere generatie kan een voorbeeld nemen aan jou!"
 
Helaas moest Martha concluderen dat die jongere generatie niet te porren was voor een bestuursfunctie in Flatbelang De Wiek. Daarom vervulde Martha in de afgelopen jaren de belangrijkste bestuurlijke rollen.

Tijdens de afscheidsreceptie in het onderkomen van Woonkracht10 was een groepje mensen aanwezig waarmee Martha in de loop der jaren heeft samengewerkt: zoals meneer Zuidervliet, meneer Smit, Gerry en Jan, meneer De Waard en meneer Letterie.
 
Flatbelang De Wiek heeft in de afgelopen dertig jaar oud papier ingezameld. Martha: "In vroegere tijden werden dozen gevuld oud papier. Deze dozen werden uiteindelijk weer verzameld in een grote container voor onze flat. Dat koste veel tijd en energie van vele mannen uit onze flat. Wat een uitkomst waren de kliko's, die we één keer per week vulden en gemakkelijk verrijdbaar in de stalling konden zetten."
Eind vorig jaar moest het ophalen van oud papier worden gestopt. "Met het geld van het oud papier hebben we al vele jaren hele leuke dingen kunnen doen. Voor de kinderen het Sinterklaasfeest, viswedstrijden, een braderie, de speeltuin verven, eieren zoeken, een paashaaspak, uitjes naar de bioscoop, een rommelmarkt, voedbalwedstrijden en zo kunnen we nog even doorgaan."
 
Omdat er na het opheffen van de bewonerscommissie nog aardig wat geld over was, konden de leden kiezen wat ze ermee wilden doen. Sommigen kozen voor een VVV-bon, anderen wilden het geld schenken aan een goed doel. Kika Kinderkankerbestrijding kreeg daarom vrijdagochtend tijdens de bijeenkomst een cheque van 3000 euro uitgereikt.
 
Flat De Wiek werd 45 jaar geleden geopend. De bewoners van nummer 100 kregen destijds officieel de eerste sleutel uitgereikt en zij wonen nog steeds met veel plezier in de flat. Net als nog acht andere bewoners.

Tekst en Foto: Bert Bons.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.