Prima eerste weekend Wiekslag bij regiokampioenschappen.

20 mei 2014 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Terwijl bijna heel Nederland genoot van zon, was een klein groepje zwemmers van Wiekslag actief in Dordrecht bij de regio west kampioenschappen lange baan.  Door de samenvoeging van 3 kringen ook wel Zuid Hollandse kampioenschappen genoemd. Ondanks dit kleine groepje waren de resultaten prima en lijkt het er op dat de deelnemers aan het NJJK langzaam in de juiste vorm raken.

Romy de Laat won na een prima terugbaan de 100 vrij bij de meisjes jeugd 1. Daarvoor probeerde ze in haar 200 vlinder race de limiet op de 100 meter vlinder te zwemmen maar dat mislukte. Brighid van Uffelen ging voor de limiet op de 100 school en dit lukte helaas net niet. Haar tijd was wel voldoende voor een zilveren medaille. Op de 100 vrij werd ze 10e. Thomas Verhoeven kwam uit op de 200 school en won met een tijd  2.46.99 brons.

Cheyenne Visser zwom de 100 vrij en pakte helaas te weinig water om eremetaal te bemachtigen. Cheyenne werd vijfde.  De 100 school zwom ze in 1.23.55 en werd daarmee eveneens vijfde. Nikita Herwig kwam een paar tienden te kort voor de limiet op de 50 vrij en eindigde haar 100 meter op plaats 27.

Odin Kruithof kwam uit op de 100 rug en zwom met  een tijd van 1.15.83 naar plaats 9. Als slotnummer van dag 1 in stond de 4x100 wisselslag estafette  bij de dames senioren op het programma. Met Naomi Julicher als enige senior en Cheyenne Visser, Romy de Laat en Brighid van Uffelen als jeugdzwemsters werd met overmacht deze estafette gewonnen.

Op dag 2 kwamen Romy de Laat, Cheyenne Visser en Brighid van Uffelen uit op de 200 meter vrij. Romy werd bij de jeugd 1 eerste. Bij de jeugd 2 werd Cheyenne derde en Brigid eindigde op plaats vijf . Thomas Verhoeven kwam uit op de 200 wissel en werd daarbij vierde. Bij de junioren zwom Odin Kruithof naar plaats 14. Nikita Herwig moest lang wachten voor haar startsignaal klonk op de 100 vlinder. Nikita werd uiteindelijk 17e. Wat de estafette dames lukte op zaterdag was een voorbeeld voor de heren senioren op de 4 x 100 vrij.

De senioren Leen van der Plaat en Robbert Donk, jeugdzwemmer Thomas Verhoeven en junior Rens Julicher zwommen de perfecte estafette en werden dan ook met grote voorsprong kampioen van Zuid Holland. Voor komend weekend staan de laatste drie sessie op het programma en die worden wederom gezwommen in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.