Limieten en podiumplaatsen Wiekslag bij regio kampioenschappen

12 mei 2014 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM - Zondag reisde Wiekslag af naar Den Haag. Daar werden de regio west sprint kampioenschappen langen baan gezwommen. De regio west behelst bijna heel Zuid Holland. 

Wesley Scheepbouwer mag naar het NJJK door op de 50 vrij met 31,17 seconden onder de limiettijd te duiken. Romy de Laat zwom 30,32 seconden op de 50 vlinder en ook deze tijd was goed voor een startbewijs.  Naast deze limieten was er veel eremetaal voor Wiekslag. Thomas Verhoeven won goud op de 50 vrij, 50 school, 50 vlinder en brons op de 50 rug.  
 
Trainer Robbert Donk zwom naar het zilver op de 50 vlinder en 50 vrij en naar het brons op de 50 rug. Romy de Laat werd winnares op de 50 vlinder, won zilver op de 50 rug en brons op de 50 vrij. Cheyenne Visser won zilver op de 50 rug en Ryan de Laat greep het brons op de 50 vrij. Sofia de Graaf zwom het pr record. Ze verbeterde zich op de 50 vlinder met 9,01 seconden. De twee komende weekenden is een aantal junioren, jeugd en senioren actief in Dordrecht bij de langere afstanden van de regio west kampioenschappen. Daar zal een deel van hen voor de laatste keer op jacht gaan naar limieten voor het NJJK.
 
In Sliedrecht werd zaterdag de laatste wedstrijd van een vierkamp gezwommen. Er werden gouden medailles behaald door Brighid van Uffelen (2x), Jeroen Mulder en Sofia de Graaf. Zilver was er voor Sabrina de Graaf, Jorrit de Vries (2x) , Wouter Brunenberg, Wesley Scheepbouwer, Raphaël Booiman en Jens Schout. Bronzen medailles waren er voor Nikita Herwig, Sabrina de Graaf, Wendy ten Wolde, Wouter Brunenberg en Chantal van Rikxoort (2x). Het pr record kwam op naam van Jeroen Mulder die op de 50 vlinder zijn tijd met maar liefst 5 seconden wist te verbeteren. Grote pr verbeteringen kwamen op naam van Susanna Hammerstein, Sofia de Graaf, Carlijn Roest, Suzanne Brunenberg, Eva en Rose-Anna Vliegenthart en Thom Bravenboer.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.