Burgemeester verrast Jan de Ruiter tijdens Taptoe met een Koninklijke Onderscheiding

20 september 2013
Burgemeester verrast Jan de Ruiter tijdens Taptoe met een Koninklijke Onderscheiding

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 20 september 2013 ontvangt dhr. Jan de Ruiter uit Alblasserdam een Koninklijke Onderscheiding. Om 20.30 uur reikt burgemeester Blase van Alblasserdam de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de Taptoe op het Raadhuisplein.

De heer De Ruiter (60) is sinds 2001 vrijwilliger en sinds 2011 bestuurslid van de Stichting Havenfestival Alblasserdam. Van 1990 tot heden is hij vrijwilliger bij de Alblasserdamse IJsclub met circa 1300 leden.
 
Van 1973 tot heden is hij actief lid en bestuurslid van de muziekvereniging Oefening Kweekt Kunst te Streefkerk met circa 60 leden.
 
Daarnaast heeft hij van 1984 tot 1986 als penningmeester en van 2006 tot 2007 als voorzitter gefungeerd en heeft hij o.a. de viering van het 80- en 100-jarig bestaan van de vereniging georganiseerd. Ook organiseerde hij 17 jaar lang het Nationale Solisten Concours.
 
Dhr. De Ruiter is gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.
 
Dhr. De Ruiter is door het Kapittel decorabel geacht en gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 
Foto: Hennie van der Zouw.
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.