Koninklijke Onderscheiding voor Frank van Welzenis

17 oktober 2012
Koninklijke Onderscheiding voor Frank van Welzenis

ALBLASSERDAM - Op woensdag 17 oktober 2012 ontving Frank van Welzenis een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blase tijdens de receptie voor de directeur van basisschool ’t Nokkenwiel die afscheid nam.

Frank van Welzenis (63) is sinds 1977 werkzaam als directeur van de openbare basisschool ’t Nokkenwiel te Alblasserdam. Van 1978 tot 2006 was hij de organisator en leider van het jaarlijkse schoolkamp in de Drunense Duinen. Van 1986 tot heden is hij secretaris van de Vereniging The Windmill Big Band. Deze band behoort nu tot één van de beste amateurorkesten van Nederland. Van 2004 tot heden is hij lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting WASKO (West-Alblasserwaardse Stichting voor Kinderopvang), een regionale kinderopvangorganisatie en aanbieder van peuterspeelzaalwerk in de Alblasserwaard en van de Stichting Peuterspeelzalen te Papendrecht. Van 2010 tot heden is hij bestuurslid van de Stichting Havenfestival Alblasserdam.

Frank van Welzenis is gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en als ‘iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben’. Hij is door het Kapittel decorabel geacht en gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's: Merijn Breedvelt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.