Milieumanagementsysteem Nedstaal succesvol getoetst aan ISO 14001-norm

17 februari 2014
Milieumanagementsysteem Nedstaal succesvol getoetst aan ISO 14001-norm

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Het milieumanagementsysteem van Nedstaal voldoet aan de internationaal geaccepteerde ISO 14001-norm. Een milieumanagementsysteem zorgt voor een structurele beheersing van alle milieueffecten van de bedrijfsvoering. Twee uitgangspunten staan in ISO 14001 centraal: het voldoen aan wet- en regelgeving voor het beheersen van milieurisico’s en het streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties.

Een meerdaagse toetsing door verschillende auditoren van Lloyd’s Register vormde het sluitstuk van het door Nedstaal ingezette traject om tot een gecertificeerd milieumanagementsysteem te komen. Lloyd’s Register is wereldleider op het gebied van beoordelen van bedrijfsprocessen aan de hand van internationaal erkende normen.

Tijdens de certificeringsaudit was er aandacht voor: bodemwater, emissies, afvalstromen, grondstoffenverbruik, gevaarlijke stoffen- opslag, energie en verschillende andere milieuaspecten. Het milieumanagementsysteem geeft het hele bedrijf en belanghebbenden een goed inzicht in de milieuprestatie van Nedstaal.

Directeur Operations van Nedstaal, Jan Henk Wijma, zegt: “We hebben heel veel geleerd van deze diepgravende exercitie doordat ‘best practices’ worden gedeeld. Het past in ons streven naar een verdere professionalisering van de operationele processen en de borging daarvan. Het is ook iets wat de omgeving en klanten van ons vragen. Ik ben trots dat Nedstaal is geslaagd voor dit zware examen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.