Nationale Sportweek ook in Alblasserdam

18 april 2014 door Hennie van der Zouw
Nationale Sportweek ook in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Van 19 tot en met 26 april vindt in Alblasserdam de Nationale Sportweek plaats. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In Alblasserdam hebben verenigingen, scholen en de combinatiefunctionarissen van de gemeente Alblasserdam diverse activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.
 
Sport en spel
Op sportpark Souburgh kunnen volwassen hardlopen of sportief wandelen. De jeugd kan er kennismaken met atletiek. 55+ers kunnen op Sportpark Molenzicht deelnemen aan ‘walking football’ en fithockey. In Sporthal Blokweer kunnen kinderen diverse sport- en spelactiviteiten beoefenen en springen op een springkussen. Ook kunnen zij daar samen met hun ouders aan de hand van het spel ‘Kraak de code’ voorlichting krijgen over sport en gezonde voeding. Op diverse scholen vinden pleinsporten plaats. Vanaf het Raadhuisplein starten een wandeltocht van 5 km en een fietstocht van 30 km. Tot slot worden op Koningsdag op verschillende plekken in Alblasserdam tal van leuke- en sportieve activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie over de activiteiten en eventuele inschrijvingen staat op www.abcalblasserdam.nl.
 
Koningsspelen
Op vrijdag 25 april vinden de Koningsspelen plaats. De basisscholen in Alblasserdam starten deze dag met het Koningsontbijt. Daarna organiseren de scholen diverse sportactiviteiten. Om 11.30 uur verzamelen alle leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen op het Raadhuisplein in Alblasserdam. Burgemeester Bert Blase heet de scholieren vanaf het bordes van het gemeentehuis welkom samen met de die ochtend gedecoreerden. Vervolgens zullen de scholieren gezamenlijk couplet 1 en 6 van het Wilhelmus zingen.
 
Doel
De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Het is een van de grootste sportevenementen van Nederland en wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.