Alblasserdam start met duurzame onkruidbestrijding

11 april 2014 door Hennie van der Zouw
Alblasserdam start met duurzame onkruidbestrijding

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam is deze week gestart met een alternatieve wijze van onkruidbestrijding. Deze manier van onkruidbestrijding is nagenoeg CO2-neutraal. “Met het gebruik van heet water en branders in plaats van chemische middelen willen we op een veel duurzamere wijze hetzelfde resultaat bereiken”, aldus wethouder Sjoerd J. Veerman (milieu en duurzaamheid).
 
Deze wijze van onkruidbestrijding wordt op proef toegepast in het gebied omsloten door de Plantageweg, Kerkstraat, Van Eesterensingel en de Meursingstraat. Ook het onkruid bij de waterbakken aan de Van Eesterensingel wordt op deze wijze weggehaald.
 
CO2-besparing
Het water waarmee het onkruid wordt bestreden wordt verwarmd door het verbranden van afvalhout. Ook de energie voor de branders komt uit hout in plaats van lpg. De wagens die het onkruid besproeien zijn elektrisch. De enige CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de vrachtwagen die het hete water en de elektrische voertuigen transporteert naar de wijk waarin het onkruid wordt bestreden.
 
Evaluatie
Later in het jaar zal ook in een ander gedeelte van het dorp een proef met alternatieve onkruidbestrijding worden gedaan. Dan zal de gemeente evalueren welke wijze van onkruidbestrijding het beste bevalt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.