Werkzaamheden Oost en West Kinderdijk Alblasserdam

07 april 2014 door Hennie van der Zouw
Werkzaamheden Oost en West Kinderdijk Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Vanaf 14 april 2014 voert de gemeente wegwerkzaamheden uit op de Oost Kinderdijk en op de West Kinderdijk ten zuiden van het Zwarte Paard in Alblasserdam. Vanwege verwachte verkeersdrukte door de afsluiting van de provinciale weg N480 bij Nieuw-Lekkerland, zullen op de West Kinderdijk ten noorden van het Zwarte Paard geen verkeersbelemmerende maatregelen plaatsvinden. Op dit gedeelte starten de werkzaamheden vanaf 23 april, zodra de N480 (overdag) niet meer is afgesloten.
 
De werkzaamheden op de Oost en West Kinderdijk komen voort uit het ‘Inrichtingsplan Dijklint’ dat de gemeente vorig jaar met direct belanghebbenden heeft opgesteld om de veiligheid en de leefbaarheid langs het Dijklint te bevorderen. De gemeente laat trottoirs en parkeerplaatsen vernieuwen, nieuwe op- en afritten van het fietspad op de dijk aanleggen en een nieuwe asfaltdeklaag en wegmarkering aanbrengen. Ter hoogte van Oost Kinderdijk nummer 4 tot en met 61 en op de Oost Kinderdijk tussen de Noordenstraat en Merwedeweg zal de deklaag in een afwijkende kleur worden uitgevoerd.
 
Omleiding
De werkzaamheden vinden plaats tussen 8.45 en 15.45 uur en vereisen halve rijbaanafsluitingen. Dit betekent dat het verkeer om beurten langs de werkzaamheden kan rijden. Hiervoor wordt een verkeerslichtinstallatie geplaatst. Op nader aan te geven dagen zal een volledige afzetting van de dijk noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de asfalteringswerkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroute. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juli 2014 gereed.
 
Inloopavond
Aannemer Van Gelder houdt op woensdag 9 april 2014 een inloopavond. Tussen 19.30 en 21.00 uur kunt u het gemeentehuis van Alblasserdam binnenlopen om uw vragen te stellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.