Kemperschaaktoernooien dit jaar opnieuw in Landvast

26 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Kemperschaaktoernooien dit jaar opnieuw in Landvast

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 12 april vinden in Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4 te Alblasserdam weer de jaarlijkse Kemper schaaktoernooien plaats. Om 9.30 uur starten de senioren en vanaf 13.30 uur schuift ook de jeugd aan. De eerste zet van het seniorentoernooi zal worden verricht door de wethouder van Sportzaken van Alblasserdam, de heer Sjoerd Veerman. Bij de jeugd is die eer voor oud-voorzitter Johan Knijff, in 1959 (!) mede-oprichter van de schaakvereniging.

Diverse clubschakers uit de regio hebben zich al aangemeld. Ook huisschakers en jeugdige schoolschakers zijn van harte welkom. Via een computerprogramma wordt ervoor gezorgd dat spelers van gelijke sterkte tegen elkaar uitkomen. Na 7 speelronden zal om circa 16.30 uur bekend zijn wie de wisselbeker en de traditionele schaaktaart mee naar huis mag nemen. Onder de overige deelnemers bij de senioren worden ook nog enkele taarten verloot. Daarbij is de behaalde plaats in de eindrangschikking tevens het lotnummer. Bij de jeugd bestaan de prijzen uit bekers en medailles! Iedereen daar heeft daar prijs!

Aanmelden kan tot een kwartier voor aanvang aan de zaal, maar ook vooraf via e-mail (schaken@upcmail.nl) of de website www.bezichtig.nu/~schaakclub.
Bij de senioren bedraagt het inschrijfgeld € 7,50. Men krijgt daarvoor tevens een lunch met soep en broodjes, koffie bij binnenkomst en een consumptie. De schrapkaart voor elke deelnemer fungeert ook als uitslagenbriefje. Het inschrijven voor het jeugdtoernooi in de middag kost € 2,50.

Voor wie er op 12 april niet bij kan zijn heeft sponsor Louis Kemper overigens goed nieuws. Want zijn administratiekantoor (Kantoor Kemper uit Alblasserdam) heeft toegezegd ook de komende jaren garant te staan voor het financiële deel van het toernooi.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.