Lijsttrekker Peter Verheij: "SGP kiest voor het gezin"

21 februari 2014
Lijsttrekker Peter Verheij: "SGP kiest voor het gezin"

ALBLASSERDAM - SGP Alblasserdam wil in samenspraak met inwoners komen tot meer en betere speelvoorzieningen in Alblasserdam. De speeltuinvereniging in Kinderdijk vindt zij een prachtig voorbeeld hoe al tachtig jaar een prachtige vereniging overeind wordt gehouden. Ook de kinderboerderij is een mooi voorbeeld hiervan.

De SGP wil dat bij het Lammetjeswiel meer speelvoorzieningen komen. Eerder pleitte de SGP al voor het aanpakken van de blauwalg in het Lammetjeswiel zodat er de hele zomer gezwommen kan worden. 

De SGP maakt zich sterk om de komende periode het speelplaatsenbeleid te herzien. In samenspraak met inwoners wil de SGP goed verspreid over Alblasserdam praktische en goed bruikbare speelvoorzieningen realiseren. Nu gebeurt dat, volgens de SGP, nog te ad hoc en alleen als de buurt aan de beurt is voor een reconstructie. De SGP wil hierbij de jeugdgemeenteraad een belangrijke rol geven. Ook moet er volgens de SGP mogelijkheden geboden worden boomhutten te maken. Ook wil de SGP in Alblasserdam initiatieven om tot een Speel-o-theek te komen steunen. Bij een speel-o-theek kan speelgoed geleend worden. Zo kunnen meer kinderen voor weinig geld verschillende spelletjes gebruiken.
 
De  SGP wil verder dat de Jeugdgemeenteraad een actieve(re) bijdrage gaat leveren aan de politieke meningsvorming. Lijsttrekker Peter Verheij: ‘De jeugdgemeenteraad kan een belangrijke rol spelen in het belichten van de visie van jongeren op allerlei thema’s. Daarnaast dient de Jeugdgemeenteraad als kweekvijver voor de gemeenteraad."

"Ik ben zelf ooit begonnen in de jeugdgemeenteraad. Na een tijdje ben ik gaan meedoen in de fractieondersteuning, tussen 2006 en 2010 raadslid geweest en nu alweer vier jaar wethouder. Ik zie graag dat er nog veel meer jongeren doorstromen naar de gemeenteraad. Ik vind het een goede zaak dat de jeugdgemeenteraad haar rol weer actief oppakkt o.a. door weer een jeugddebat te organiseren op 5 maart met de basisscholen, ik steun ze daar van harte bij.”
 
Ook woningen voor starters en gezinnen staan bij de SGP hoog in het vaandel. Zo wil de SGP de komende periode dat het gebied Mercon Kloos van industrie naar woningbouw wordt ontwikkeld. "Daarbij moet er in de plannen vooral aandacht voor starters en gezinnen zijn. De voorzieningen in Alblasserdam voor gezinnen zoals de scholen, het zwembad en het gymnastiekonderwijs ondersteunt de SGP van harte. De SGP wil daarom de komende tijd meewerken aan het realiseren van een integraal kindcentrum voor het protestant-christelijk onderwijs. De Boeg en de Loopplank werken aan die plannen maar dat vraagt wel andere huisvesting."
 
"De SGP voert daarom de komende weken campagne met speciale affiches die deze speerpunten benadrukken. Eén van de affiches dingt inmiddels mee met de prijs voor de beste verkiezingsaffiche van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). U kunt deze actie van de VNG hier volgen.
 
Het complete verkiezingsprogramma van het SGP treft u hier aan. De meest recente videoboodschap van lijsttrekker Peter Verheij waarin hij o.a. ingaat op het thema ‘SGP kiest voor het gezin’ kunt u hieronder bekijken
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.