Gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006

10 maart 2006
Gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006

ALBLASSERDAM -

Klik hier voor de uitslag!

Op dinsdag 7 maart aanstaande worden er in Alblasserdam en andere plaatsen in Nederland weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Als u op die dag naar de stembus gaat, bepaalt u samen met de andere kiezers welke politieke partijen straks mogen plaatsnemen in de raadzaal van het gemeentehuis, hoeveel zetels elke partij krijgt toegewezen en hoe het college van burgemeester en wethouders wordt samengesteld. Het is dus erg belangrijk dat u uw stem laat horen. Immers, de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders nemen veel beslissingen die van invloed zijn op de kwaliteit van uw directe woon- en leefomgeving. En daar heeft u dagelijks mee te maken! Om een goede keuze voor een politieke partij te maken, is het verstandig om te kijken welke standpunten de partijen innemen. Hieronder kunt u via een aantal links meer te weten komen.

Niet alle partijprogramma's en plaatselijke websites zijn bekend bij Alblasserdam.net. Wanneer u deze informatie gratis geplaatst wil zien op deze site, kunt u een email sturen aan redactie@alblasserdam.net

Christen Democratisch Appèl
Kandidatenlijst
Partijprogramma
Website: www.cda-alblasserdam.tk
Christenunie
Kandidatenlijst
Partijprogramma
Website: www.alblasserdam.christenunie.nl
Partij Van De Arbeid
Kandidatenlijst
Partijprogramma
Website: www.alblasserdam.pvda.nl
Staatkundig Gereformeerde Partij
Kandidatenlijst
Partijprogramma
Website: www.sgpalblasserdam.nl
VolksPartij voor Vrijheid en Democratie
Kandidatenlijst
Partijprogramma
Website: www.alblasserdam.vvd.nl

Partijen Huidige aantal zetels
CDA 4
Christenunie 2
SGP 3
SPA 5
VVD 3
Totaal 17

Donderdag 9 februari wordt er in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen een lijsttrekkersdebat gehouden in De Wipmolen. Van 20.00 tot 22.00 worden alle lijsttrekkers aan de tand gevoeld door onafhankelijk discussieleider Mw. Willemien van der Koogh. Alle Alblasserdammers zijn uitgenodigd om bij dit debat aanwezig te zijn.

Geen verkiezingen zonder lijsttrekkersdebat. Zo dachten alle politieke partijen die mee doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Alblasserdam er in ieder geval over. Gezamenlijk organiseren zij daarom zo'n debat in De Wipmolen. Alle lijsttrekkers, Jaap de Gruijter (CDA), Aart Boele (SGP), Arjan Dekker (VVD), Arjan Zwaan (CU) en Ad Cardon (PvdA), hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.
De opzet zal zijn dat na een kort statement van iedere lijsttrekker, het debat zal worden aangezwengeld door Mw. Van der Koogh. Haar onpartijdig- en spitsvondigheid maken haar de ideale vrouw voor het leiden van dit debat.
Iedere Alblasserdammer wordt uitgenodigd om mee te doen aan het debat. Dat kan door vooraf vragen in te dienen bij de griffier van de gemeente (jack.t.lam@alblasserdam.nl). Hij zal ze vervolgens doorgeleiden naar Mw. Van der Koogh.
De lijsttrekkers hebben elkaar en de discussieleider beloofd elkaar kort en bondig de waarheid te gaan vertellen. Iedere Alblasserdammer wordt uitgenodigd om te zien of deze eerste verkiezingsbelofte nog vóór 7 maart a.s. wordt waargemaakt!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.