CDA Kamerlid Heerma bezoekt Alblasserdam

10 februari 2014
CDA Kamerlid Heerma bezoekt Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 7 februari  jl. heeft Pieter Heerma, Tweede Kamerlid van het CDA, een kort werkbezoek gebracht aan Alblasserdam. Hij deed dit in het kader van de ondersteuning van de lokale afdelingen in de 6 Drechtsteden. In Alblasserdam werd Heerma vergezeld door o.a.  wethouder Sjoerd Veerman, raadslid Theo de Gelder en Arie den Boer.

Daarnaast was ook vrijwilliger van het jaar en CDA lid Jan de Kok van de partij.

Heerma, woordvoerder sociale zaken, werd  ontvangen in het seniorenwooncomplex Het Anker aan het Wilgenplein. Daar ging hij in gesprek met bewoners, waarbij ook vertegenwoordigers van woningcorporatie Mooiland Vitalis, Rivas Thuiszorg en de Voedselbank Alblasserdam aanwezig waren.

Er werd o.a. gesproken over de gevolgen van de plannen met de huishoudelijke hulp (Wmo), de AOW-uitkeringen in relatie tot mantelzorg en de gevolgen van de verhuurdersheffing. Maar ook lokale zaken als het onderhoud van straten en pleinen en de toegankelijkheid van trottoirs met rollators en scootmobiels werden door de bewoners ter sprake gebracht.

Na een kijkje genomen te hebben in de Koek & Zopietent, maakte het gezelschap een wandeling door het winkelcentrum Makado. Daar werd ook een kijkje genomen in de onlangs geopende winkel Cado & Zo.  Hier worden door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking cadeauartikelen en seizoensgebonden producten verkocht. Heerma prees de werknemers en de begeleiding en noemde deze aanpak een prachtig voorbeeld hoe mensen met een beperking toch kunnen participeren in de samenleving.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.