D66 wil onafhankelijk onderzoek OZHZ

12 februari 2014
D66 wil onafhankelijk onderzoek OZHZ

ALBLASSERDAM - De Alblasserdamse D66 blijft twijfels houden over de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid (OZHZ) en vraagt een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de dienst. Aanleiding is het optreden van de omgevingsdienst in het dossier Nedstaal. "De zelfevaluatie die OZHZ afgelopen jaar heeft verricht heeft de twijfels van mijn fractie niet weggenomen en op sommige punten zelf vergroot".

"Wij vinden het daarom tijd voor een echt onafhankelijk onderzoek", zo sprak raadslid Michael van der Plaat dinsdag in de Drechtraad.

Vorig jaar februari vertelde de Zwijndrechtse wethouder Mirck in de Drechtraad dat een onafhankelijk onderzoek nog niet nodig was, omdat de dienst reeds onderzoek deed naar aanwezige kwaliteit bij OZHZ. "Het rapport geeft inderdaad een duidelijk beeld van de aanwezige kwaliteit bij de organisatie, waar soms nog aan gewerkt moeten worden, maar gaat niet in op dossiers als Nedstaal", aldus Van der Plaat.

Van der Plaat: "Bovendien blijft de communicatie met inwoners, de gebrekkige samenwerking met het gemeentebestuur en de bestuurlijke structuur onvoldoende benoemd".

"Het is onwenselijk dat één organisatie zowel de provincie als gemeenten dient en tegelijk een adviserende rol heeft richting de gemeente over provinciale taken". D66 zal het einde van de maand een initiatief indienen in de gemeenteraad en vraag de collega's in de regio als mede-eigenaar van de OZHZ om steun in de kritische houding tegenover OZHZ.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.