College zet aanleg fietspad Dijklint door

13 juni 2013
College zet aanleg fietspad Dijklint door

ALBLASSERDAM - Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam zet de aanleg van de ontbrekende schakel in het fietspad Dijklint ter hoogte van de Oost-Kinderdijk door. Het fietspad achter de woningen van Oost-Kinderdijk 48-66 komt in het voorstel van het college buitendijks te liggen. Tot nu toe ontbrak dit gedeelte bij het uitblijven van de medewerking van bewoners. Zij beroepen zich op een afspraak met Waterschap Rivierenland.

Tussenuitspraak
Een aantal omwonenden ging eerder al in beroep tegen het bestemmingsplan Dijklint. In april deed de Raad van State daar een tussenuitspraak over. Zij oordeelde dat de gemeente in redelijkheid de verkeersveiligheid en het publieke belang zwaarder heeft kunnen laten wegen dan de individuele belangen van een aantal bewoners.

Vervolg
De gemeente moet nu in het bestemmingsplan aangeven waar het fietspad moet komen. Tevens moet de uitvoerbaarheid nader onderbouwd worden. Het college verzoekt met dit voorstel de gemeenteraad in te stemmen met het herziene bestemmingsplan Dijklint en zich bereid te verklaren om een onteigeningsprocedure te starten om het laatste stuk fietspad te kunnen aanleggen. Als de Raad van State daarna het herziene bestemmingsplan goedkeurt, ontstaat de juridische basis om op termijn het laatste stuk fietspad achter de woningen van Oost-Kinderdijk buitendijks aan te leggen. Over een buitendijks fietspad sprak de Raad van State eerder al haar voorkeur uit omdat bij deze optie in ieder geval een goed woon- en leefklimaat kan worden gewaarborgd.

Wethouder Verheij (verkeer en vervoer): “Het ontbreken van dit stuk fietspad is voor veel Alblasserdammers en toeristen een doorn in het oog. Wij hechten er aan deze blokkade te doorbreken. Daarbij realiseren we ons dat we tegen het standpunt van een aantal direct omwonenden ingaan. We houden rekening met de belangen door te kiezen voor een buitendijkse variant. Nu al langere tijd iedere medewerking ontbreekt is het aan ons als bestuur om door te pakken in het belang van de verkeersveiligheid.”

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.