Werkgroep is klaar met inrichtingsplan Dijklint

18 maart 2013
Werkgroep is klaar met inrichtingsplan Dijklint

ALBLASSERDAM - Een mijlpaal is bereikt. Na maanden van overleg en een zorgvuldige afweging van belangen is de Ontwerpwerkgroep eruit. De partijen hebben het inrichtingsplan Dijklint afgerond. Op 21 maart 2013 zal de gemeente hun plan tijdens een laatste bijeenkomst aan alle belanghebbenden van het Dijklint presenteren. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in zaal Royal van Cultureel Centrum Landvast. Iedereen is van harte welkom.

Waarom een inrichtingsplan?
Een rustiger en veiliger Dijklint is één van de speerpunten van dit college. De gemeente heeft hiervoor een aantal trajecten in gang gezet. Het inrichtingsplan Dijklint is een van deze trajecten. Dit traject is in nauwe samenwerking met bewoners en belanghebbenden doorlopen en is bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid op de dijk te vergroten.
 
De Ontwerpwerkgroep
De Ontwerpwerkgroep die het plan heeft bedacht, bestaat uit vertegen­woordigers van de gemeente Alblasserdam, het Waterschap, Belangengroep Dijk, Belangenvereniging Leefbaarheid Kinderdijk, Buurtcomité Alblasserwerf, IHC, Politie Zuid-Holland Zuid en adviesbureau Goudappel Coffeng. Al deze partijen hebben uiteindelijk de keuzes gemaakt die verwerkt zijn in het inrichtingsplan Dijklint. Draagvlak van de deelnemende partijen was hierbij doorslaggevend.
                                                                                                 
 
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.