Nieuwe maatregelen voor veilig en leefbaar Dijklint

16 mei 2012
Nieuwe maatregelen voor veilig en leefbaar Dijklint

ALBLASSERDAM - Het Dijklint is een prioriteit van het college van B&W. In 2011 is een vrijliggend fietspad gerealiseerd. Nu treft de gemeente extra maatregelen om de veiligheid van het Dijklint verder te verbeteren. Deze maatregelen worden uitgevoerd op acht oversteekplaatsen op het fietspad dat vorig jaar is aangelegd. De werkzaamheden starten medio augustus en zijn rond november gereed. 

Naast veilige oversteekplaatsen wil het college van B&W op langere termijn werken aan de weginrichting in zijn geheel. Het college heeft de raad verzocht een krediet beschikbaar te stellen van 50.000 euro voor het maken van een plan van aanpak Inrichtingsplan Dijklint.

Extra maatregelen fietspad
Met de komst van een vrijliggende fietspad van Alblasserdam naar Nieuw-Lekkerland is de veiligheid voor fietsers en voetgangers aanzienlijk verbeterd. Nu worden er extra maatregelen getroffen om fietsers en voetgangers veiliger van en naar het fietspad te leiden. Deze aanpassingen worden gefinancierd uit de middelen die de provincie Zuid-Holland beschikbaar heeft gesteld voor het project Fietspad Dijklint.
Belanghebbenden ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een inloopavond over de maatregelen.

Inrichtingsplan Dijklint
Op langere termijn wil de gemeente samen met bewoners en de klankbordgroep ook de weginrichting van het Dijklint aanpakken. De bedoeling is dat er op 1 maart 2013 een inrichtingsplan voor de weg ligt. Gelet op de specifieke problematiek van het Dijklint is maatwerk vereist. Het college zal daarom gebruik maken van alle kennis en ervaring die aanwezig is: lokaal en landelijk. Bewoners, de klankbordgroep, bedrijven, het Waterschap en andere belanghebbenden wordt gevraagd om mee te denken. Zij worden van het begin tot het eind meegenomen in het opstellen van het inrichtingsplan.

De komende maand wil de gemeente een plan van aanpak opstellen ter voorbereiding op het Inrichtingsplan Dijklint. De raad zal op 29 mei 2012 een besluit nemen of hij hier geld voor ter beschikking stelt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.