Limietwedstrijd lange baan Wiekslag brengt veel goede resultaten

17 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Limietwedstrijd lange baan Wiekslag brengt veel goede resultaten

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Zaterdag 15 februari stond er in Dordrecht een limietwedstrijd op  de lange baan op het programma. Een aantal junioren en jeugd zwemmers ging proberen een limiet te zwemmen voor de NJJK in juni. Dit is een nieuwe opzet van de KNZB waar junioren en jeugd gaan strijden om de nationale titels. In deze wedstrijd was goed zichtbaar dat de junioren een ander programma trainen dan de jeugd. Bij de junioren werden prima tijden gezwommen en bij de jeugd was dit na 2 zware trainingsweken onhaalbaar.

Ryan de Laat ging voor de limiet op de 50 vrij en met een tijd van0.30.55 verdiende hij een startbewijs op deze afstand. Met een goed gevoel ging hij dan ook vol voor de limiet op de 100 vrij en verraste zijn aanwezige trainsters door in 1.08.08 ook hier binnen de limiet te blijven.

Odin Kruithof haalde vorige week al 2 startbewijzen op en liet op de 100 en 200 school en de 100 rug met prima persoonlijke records zien dat ook op deze afstanden mogelijkheden liggen. Jeroen Mulder startte slecht op de 50 vrij en was kansloos voor de limiet. Met een tijd van 0.30.78 is de limiet wel binnen handbereik. Op de 100 vrij ging hij opnieuw voor de limiet op de 50 maar ook dat lukte niet.

Sofia de Graaf kwam 3 keer in actie en zwom prima tijden. De 50 vrij ging in 0.33.59 en de 50 vlinder in 0.42.26 Op de 50 school zwom zij naast haar oudere zus en met een tijd van 0.42.63 ze verloor maar nipt.

Bij de jeugd kwam Cheyenne Visser op 3 afstanden uit. De 50 rug ging niet lekker doordat de bandjes van haar wedstrijdpak te veel knelden. De 100 rug en 100 vrij gingen naar behoren, al waren de tijden nog niet wat ze verwacht had. Romy de Laat had deze middag voor de vlinderslag gekozen. Op de 50 en 100 vlinder ligt de limiet binnen handbereik maar op de 200 vlinder is die vooralsnog ver uit zicht.

Thomas Verhoeven zwom de 50 en 100 vrij waar hij de limieten al voor heeft. Ook Thomas was niet tevreden en dan vooral over zijn 100 meter. Sabrina de Graaf won op de 50 school nipt van haar zus en was over haar 50 en 100 vlinder niet tevreden.

Bij de senioren kwam David Kroon in actie en David zwom nieuwe persoonlijke records op 50, 100 en 200 vrij. De wintersport vierende trainer Robbert Donk was vanaf zijn vakantieadres nieuwsgierig naar de resultaten en was tevreden over de junioren en de tijden van de jeugd lagen in de lijn der verwachting.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.