Rustige jaarwisseling met veel minder schade dan verleden jaar

09 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Rustige jaarwisseling met veel minder schade dan verleden jaar

ALBLASSERDAM - De jaarwisseling is rustig verlopen. Dat is gebleken uit een evaluatie van politie, brandweer en gemeente. Zij werkten dit jaar voor de vierde keer met een integraal draaiboek voor de jaarwisseling waarin risicovolle situaties, plaatsen en gedrag zoveel mogelijk in kaart zijn gebracht. Zo konden politie, gemeente en brandweer gericht acties ondernemen om mogelijke problemen in die nacht te voorkomen.
 
Brandweer, gemeente en politie hebben op 30 december een schouw in het dorp gehouden. Waar nodig zijn mensen aangesproken op losliggende materialen, openstaande ramen en volle containers op de openbare weg. Bij verschillende risicopanden zijn de ramen en deuren afgedicht met houten planken, er zijn extra suswachten ingezet, containers zijn extra geleegd en afgesloten en aan omwonenden is gevraagd geen vuilnis naast de containers te plaatsen. Ook is afgesproken dat de politie meteen optreedt bij agressie en overlast.
 
Verloop van de nacht
De brandweer is in de nacht van oud op nieuw vier keer uitgerukt. Dat is één keer minder dan vorig jaar. Het ging om een paar kleine (container)brandjes. Er was één melding van agressie richting de brandweer. Dit jaar heeft de gemeente er voor gekozen om alle afvalbakken in de gemeente te verwijderen. Vorig jaar werden veel van deze bakken opgeblazen. Dit heeft geholpen. De gemeente heeft berekend dat er voor €3.100,- schade is aangericht aan gemeentelijke eigendommen, €12.600,- minder dan vorig jaar. Het gaat vooral om verkeersborden (9) en een verkeerszuil. De schade wordt zoveel mogelijk verhaald op de daders.
 
Inzameling vuurwerk
De vuurwerkinzamelactie in samenwerking met McDonalds heeft 20 m3 vuurwerk opgeleverd. Dit is evenveel als vorig jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.