Gezellige feestavond afsluiting jubileumjaar Scouting

19 december 2011
Gezellige feestavond afsluiting jubileumjaar Scouting

ALBLASSERDAM - Scouting Alblasserdam bestaat 75 jaar en dat is groots gevierd. De afsluiting van het feestjaar was afgelopen zaterdagavond 17 december in ‘Landvast’. Bijna 400 jeugdleden, ouders, leiding en bestuur waren deze avond aanwezig. De feestavond was een talenten jacht in het thema “Ik hou van Scouting”. Elf acts beklommen het podium om het publiek te vermaken en vooral om te strijden voor de publieksprijs of de prijs van de vakjury. Ook burgemeester Bert Blase was aanwezig om de prijzen uit te reiken.

Al eerder dit jaar waren er voorrondes geweest waarbij per scoutingonderdeel een winnaar was gekozen door de presentatoren van de avond: Antoine en Anasthasia. Deze winnaars streden tegen elkaar onder het toeziend oog van een vakjury. Deze bestond uit de voorzitter van de groep Wim Slagboom, Loeki de Leeuw en scoutbetovergrootvader Robert Stephan. Vooral deze laatste moest regelmatig tot de orde worden geroepen vanwege zijn gezever over ‘vroeger’. 
Gedurende de avond werden de presentatoren verschillende keren onderbroken door de clowns Henk en Steef die op hun eigen wijze het feest naar hun hand zetten. Daarnaast waren er ook nog gezamenlijke optredens van de onderdelen. De winnaar hiervan werd gekozen door het publiek. Alle aanwezige ouders, vrienden en familieleden mochten met stemkastjes aangeven wie ze de beste vonden. Vlak voor de einduitslag was er nog een verrassingsact van de leiding van de verkennersgroep: twee kleine ventjes dansten de sterren van de hemel onder luid gejuich van het publiek. Daarna werd gestemd, waarbij het publiek de act van de Gidsen het allerleukst vond. Uit handen van de burgemeester kregen zij een grote beker. Ook de prijs voor de individuele act werd gewonnen door meiden van de Gidsen met hun zeer creatieve en originele ‘één woord’ toneelstuk. Ze werden hiervoor beloond met een bioscoopbon. 
Scouting Alblasserdam kan met deze afsluiting terugkijken op een feestjaar dat vol stond met activiteiten van en voor haar enthousiaste leden en oud-leden. De komende 75 jaar ziet ze dan ook vol vertrouwen tegemoet.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.