Waarderingstekens Scouting Alblasserdam

26 april 2010
Waarderingstekens Scouting Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag werden 19 vrijwilligers van Scouting Alblasserdam letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Aan het einde van een prachtige dag die in het teken stond van het traditionele ‘Sint Joris en de draak’ thema werden 18 niets vermoedende vrijwilligers naar voren geroepen voor een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Voor de secretaris van de groep, Conny de Bruijn – Kennedy, was er zelfs een zilveren waarderingsteken.

De jeugdleden waren de hele middag gezamenlijk bezig geweest Sint Joris te helpen. Binnen Scouting wordt het thema van Sint Joris ieder jaar gebruikt als start van het nieuwe scoutingjaar en benadrukt dat het goede het kwade altijd kan overwinnen. Dit jaar was Sint Joris onwel geworden en door middel van verschillende spelen en tochten moesten de welpen, kabouters (jongens resp. meisjes 7-11jaar), gidsen en verkenners  (meisjes resp. jongens 11-15jaar)opzoek naar een nieuw hart en de juiste gereedschappen om de dokter mee uit te rusten.  De bevers (jongens&meisjes 5-7 jaar) hebben een mooie beterschapkaart gemaakt. Na een bijzondere operatie was Sint Joris weer helemaal in orde en dat moest gevierd worden met een groot kampvuur.

Tegen het einde van het kampvuur waren alle ouders ook met een smoes uitgenodigd. In kleine groepjes werden de vrijwilligers, bestuursleden en leiding die zich al meer dan 10 jaar inzetten voor Scouting Alblasserdam naar voren geroepen. Voor een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland moet de inzet van een vrijwilliger van bijzonder belang geweest zijn voor de groep. Voor een zilveren waarderingsteken moet daarnaast ook op regionaal of landelijk niveau een bijzondere bijdrage zijn geleverd.  Scouting Alblasserdam is erg blij dat juist in het  jaar waarin Scouting 100 jaar bestaat in Nederland, aan zo veel leidinggevenden en bestuursleden een waarderingsteken kon worden uitgereikt.

Het 100jarig bestaan van Scouting in Nederland wordt dit jaar groots gevierd in het hele land. De aftrap was in alle gemeenten door in januari de burgemeester een taart aan te bieden. Op 15 mei is er in Utrecht een grote show en allerlei spelen door de hele stad. Hier zullen meer dan 20.000 scouts aan deelnemen. De verkenners van Scouting Alblasserdam gaan hier ook heen. Voor de allerkleinsten, de bevers, is er een feest op 12 juni in DierenPark  Amersfoort. Het hoogte punt voor de gidsen, welpen en kabouters van Scouting Alblasserdam, zal toch wel de JubJam100 worden. Een 10 dagen durend kamp in Roermond, tegelijk met 10.000 andere Scouts van over de hele wereld.
Voor meer informatie over het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland kunt u terecht op de website 100jaar.scouting.nl. Wilt u meer weten over Scouting Alblasserdam dan kunt u onze website bekijken: www.scouting-alblasserdam.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.