Wiekslag sterk in regiocompetitie

18 november 2013 door Hennie van der Zouw
Wiekslag sterk in regiocompetitie

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT - Zaterdag 16 november stond de tweede wedstrijd van de Regio west competitie op het programma. Na de eerste ronde was Wiekslag terug te vinden op plaats 5. Na deze ronde wordt duidelijk in welke poule de verenigingen terechtkomen en Wiekslag gaat voor het hoogst haalbare en dat is na 2 ronden top 8 en kwalificatie voor de A poule. In Sliedrecht zwom Wiekslag een uitstekende wedstrijd waarbij alle zwemmers en zwemsters optimaal  presteerden.  18 x goud, 7 x zilver, 6 x brons, 34 persoonlijke records en 2 clubrecords was de oogst van deze middag.

Thomas Verhoeven verbeterde zijn eigen clubrecord op de 100 rug bij de jongens onder de 16 met 2,11 seconde. Samen met Robbert Donk, Leen van der Plaat en Johnno Peters pakte hij ook het clubrecord op de 4 x 50 vrij estafette bij de heren. De tijdsverbetering was 1,97 seconde.  Er werden nog 3 estafettes gezwommen en die werden allemaal gewonnen. 

Wiekslag kon deze wedstrijd bij de meisjes junioren beschikken over waterpolodames Annika van der Pol en Eline Verveer. Zij kwamen uit op de 100 wissel en zwommen prima tijden. Eline die al eerder wedstrijden gezwommen heeft  verbeterde haar tijd met 24,48 seconde. Na hun race stapten de meiden met hun badpak nog aan in een gereedstaande auto want 20 minuten later klonk het beginsignaal voor hun waterpolowedstrijd in Alblasserdam.   Michelle Soeteman was 19,23 seconde sneller op de 100 wissel . Tom Romeijn, Rens Julicher, Wesley Scheepbouwer, Nikita Herwig, Jorrit de Vries, Romy de Laat, Odin Kruithof, Sofia de Graaf, Daisy Peters en  Ryan de Laat zwommen op dezelfde afstand ook een pr. Odin, Ryan, Sofia, Wesley zwommen samen met Jeroen Mulder ook sneller op de 50 rug.

Op de 200 wissel waren Cheyenne Visser, Mike Kouwenhoven en Alex van den Berg sneller dan voorheen. De jongste deelnemers zwommen de 100 vrij en de 50 rug. De 100 vrij leverde persoonlijke records op voor Isabel Scheepbouwer, Wendy ten Wolde, Fenna Herwig, Daan Kouwenhoven en Raphaël Booiman. Isabel, Wendy, Daan en Raphaël verbeterden zich ook op de 50 school. Jeroen Mulder en Nikita Herwig kwamen tot een nieuw pr op de 50 vrij. De 100 rug leverde een nieuwe toptijd op voor Alex van den Berg.

Robbert Donk, Leen van der Plaat, Johnno Peters, Tanja van Essen en Naomi Julicher zwommen geen pr maar hun tijden waren ondanks minder trainingsuren uitstekend. Marloes Boele, Daphne Scheurwater, Thierry den Ouden, Sabrina de Graaf en Celina Brandt zwommen ook de nodige punten bijeen. Er werd in deze wedstrijd geen enkele deelnemer van Wiekslag gediskwalificeerd.

Na deze wedstrijd, waarbij de overige teams in deze voorronde poule niet in de buurt van de totaaltijd van Wiekslag kwamen, moeten er uit  de andere poules verrassingen komen om Wiekslag uit de poule met de 8 sterkste teams uit de regio west te houden. Die wedstrijden vinden plaats in het 50 meter bad in Dordrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.