Dataplace behaalt ISO 27001:2005-certificering

22 februari 2012
Dataplace behaalt ISO 27001:2005-certificering

ALBLASSERDAM - Dataplace heeft voor zijn datacenter in Alblasserdam de ISO 27001:2005-certificering ontvangen. De toekenning van dit certificaat onderstreept dat het datacenter voldoet aan de strengste eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Dataplace heeft de juiste beveiligingsmechanismen geïmplementeerd om klantdata effectief te beschermen. BSI Group, een onafhankelijke en wereldwijd opererende organisatie voor certificering en beoordeling, voerde het onderzoek uit.  

De ISO 27001:2005-certificering vormt het bewijs dat Dataplace de beveiliging op orde heeft. Hiertoe gebruikt het bedrijf een Information Security Management System (ISMS). BSI Group onderzocht de implementatie, de monitoring, het onderhoud en de verbeteringen van dit ISMS. De bevindingen van dit onderzoek gecombineerd met interviews met het volledige managementteam, hebben geresulteerd in de toekenning van de certificering. Dit betekent dat klanten van Dataplace verzekerd zijn van een hoog niveau van beveiliging voor hun data die op servers in het Dataplace-datacenter staat. Om de ISO-certificering te behouden, moet Dataplace blijven voldoen aan de strenge ISO-criteria. Deze worden op regelmatige basis gecontroleerd. 

“Ons ISMS vormt het fundament voor de manier waarop wij data van klanten beschermen”, zegt Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace. “Het is gebaseerd op de ‘plan-do-act-check’-methodiek waarmee wij continu nagaan of alle veiligheidsprocedures goed werken. Deze ISO-certificering is het bewijs dat klantdata bij ons in goede handen is en de bevestiging dat onze procedures goed zijn ingeregeld.”

Over Dataplace
Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland), dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter, operationeel sinds het voorjaar van 2011, is carrierneutraal en van alle gemakken voorzien. Meer informatie: http://www.dataplace.eu.

Benieuwd naar alle faciliteiten die Dataplace te bieden heeft of geïnteresseerd in een rondleiding? Neem contact met ons op via 088-32 827 52 of info@dataplace.eu.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.