Sportschool Kurosaki succesvol op NK Kempo

12 november 2013 door Hennie van der Zouw
Sportschool Kurosaki succesvol op NK Kempo

ALBLASSERDAM - Bij het NK Kempo op zondag 3 november leverden leden van de Alblasserdamse sportschool Kurosaki uitstekende prestaties. Isa Donkers werd zelfs Nederlands kampioene en haar zus Tessa en Armando Bascuas Castro eindigden als tweede. In totaal streden zeven leden van Kurosaki mee op de kampioenschappen in het Gelderse Lochem.

Al zo’n twee decennia geeft Bert Buizert les bij Kurosaki, maar de laatste jaren deden de leden niet meer mee aan het NK. Toen Buizert twee weken van tevoren hoorden dat er weer een landelijk kampioenschap kempo zou worden gehouden schreef hij de leden snel in. “De voorbereidingstijd was dus zeer kort, maar de prestaties mochten er zijn. Zeven leden deden mee en drie vielen in de prijzen. Bovenal is het een mooie ervaring voor alle deelnemers.”

Bijzonder
Heel bijzonder was de finale <65 kg tussen de gezusters Donkers. De zestienjarige Isa en de achttienjarige Tessa moesten het tegen elkaar opnemen en de jongste bekroonde zich tot Nederlands kampioene. De elfjarige Armando Bascuas Castro behaalde eveneens de finale, maar greep net naast het goud door in de laatste seconde het verlies te incasseren.

Druk
“Omgaan met de druk is het belangrijkste bij deze toernooien”, vertelt Buizert. “Op zo’n dag probeer ik natuurlijk wel zoveel mogelijk te coachen. Gelukkig krijg ik daarbij hulp van de twee ervaren krachten Oskam Rasimoglou en Domenico Curallambra.”

WK
Tweewekelijks geeft Buizert de lessen kempo, een verdedigingssport die doet denken aan het bekendere karate, in de gymzaal aan de weversstraat in Alblasserdam. Voor de drie leden die in de prijzen vielen zit er misschien nog wat moois aan te komen. De deelnemers die bij de eerste twee eindigen op het NK plaatsen zich namelijk direct voor het WK en dat vindt in 2014 plaats in Hongarije.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.