Landelijke competitie Wiekslag

11 november 2013 door Hennie van der Zouw
Landelijke competitie Wiekslag

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond de tweede wedstrijd van de landelijke competitie op het programma. Wiekslag komt uit in de B klasse en reisde af naar Geldermalsen. Na bijna 3 uur zwemmen bleek dat de selectie 29 seconden langzamer was dan vorig jaar. Dit kwam mede door 2 diskwalificaties en in 1 categorie maar 1 zwemster.  Er werden in deze wedstrijd 13 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles gewonnen. Verder  sneuvelden er 34 persoonlijke records en 1 clubrecord.

Het clubrecord werd gezwommen in de estafette  4 x 50 wissel jongens, meisjes onder de 10. Raphaël Booiman, Daan Kouwenhoven, Celina Brandt en Wendy ten Wolde werden de trotse bezitters hiervan. Raphaël  werd ook twee keer winnaar. Zijn tijden op de 50 school en 100 rug waren goed voor nieuwe pr’s.  De 50 school leverde zilver op voor Wendy met een nieuw pr.  De 200 vrij leverde gouden medailles op voor Robbert Donk en Thomas Verhoeven. Mike Kouwenhoven zwom naar het zilver. Thomas won tevens goud op de 100 school.  Rens Julicher won zilver op de 100 vlinder en goud op de 200 rug. Op deze laatste afstand zwom hij het pr. record van de dag door zich met maar liefst  39,06 seconden te verbeteren.

Cheyenne Visser won met een nieuw pr. goud op de 200 rug en Romy de Laat in een nieuw pr. zilver. De 100 vlinder won Romy en Cheyenne werd hier met een nieuw pr derde. Odin Kruithof zwom met twee nieuwe pr’s naar het goud op de 200 wissel en 100 vrij. Zijn 50 metertijd op de 100 vrij was goed voor een NJK limiet. De scheidsrechter had echter aan de jury medegedeeld dat de 50 meter tijden niet genoteerd werden en dus niet op de uitslag kwamen. Door deze ongebruikelijke beslissing heeft hij dus geen limiet. Jeroen Mulder werd op de 100 school met nieuw pr derde.  De 100 vlinder bij de heren werd een spektakel Robbert Donk en Leen van der Plaat lieten alle concurrenten ver achter zich en Leen verbaasde vriend en vijand door zijn 5,5 jaar oude pr te verbeteren. Marloes Boele haalde op de 100 school het brons op en Chantal van Rikxoort won zilver op de 50 school.  Naomi Julicher behaalde brons bij de dames op de 200 wissel.

Er sneuvelden veel persoonlijke records. Jeroen Mulder was ruim 17 seconden sneller op de 200 wissel. Tom Romeijn en Nikita Herwig verbeterden zich ruim 16 seconden op de 200 rug. Odin Kruithof, bijna 16 seconden op de 200 wissel en Daisy Peters ruim 12 op de 200 rug verbeterden zich ook fors.  Jorrit de Vries zwom bijna 9 seconden sneller op de 100 vlinder. Pim Romeijn op de 50 school, Nikita Herwig op de 100 vlinder en Ryan de Laat op de 200 wissel verbeterden zich met ruim 5 seconden. Wendy ten Wolde en Fenna Herwig verbeterden zich ruim 4 seconden op de 100 rug. Wesley Scheepbouwer zwom bijna 4 seconden sneller op de 100 vrij. Alex van den Berg (200 vrij), David Kroon (100 vlinder) waren ruim 2 seconden sneller. Daan Kouwenhoven zwom 1,5 seconde sneller op de 50 school en Isabel Scheepbouwer 1,11 op de 100 rug. De kleinste tijdsverbetering was 0,01 seconde en kwam op naam van Fenna Herwig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.