Onderzoek naar gestolen computers levert veel meer op

26 oktober 2013 door Ad van Herk
Onderzoek naar gestolen computers levert veel meer op

ALBLASSERDAM - De politie heeft op vrijdagavond 18 oktober omstreeks 20:00 uur bij doorzoeking van een loods in Berlicum diverse van diefstal afkomstige goederen en voertuigen aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn drie mensen in verband met het onderzoek aangehouden.

Onderzoek
Het onderzoek startte na een inbraak in de nacht van 31 augustus op 1 september bij een transportbedrijf in Alblasserdam. Van ongeveer 30 vrachtwagens werden de dekzeilen kapotgesneden. De daders vertrokken uiteindelijk met diverse pallets met ruim 240 desktopcomputers. Bij de diefstal werd gebruik gemaakt van een trailer van het transportbedrijf. De gestolen oplegger werd enkele dagen later leeg teruggevonden in Brabant. Onderzoek wees uit dat de gestolen computers bij een bedrijf met diverse vestigingen in Nederland werden aangeboden. In totaal dertien filialen werden gelijktijdig door de politie doorzocht. Tijdens deze acties werd het overgrote deel van de gestolen computers aangetroffen en in beslag genomen.
 
Aanhoudingen
De acties vestigden de aandacht op twee verdachten die de computers leverden aan het internetbedrijf. Een van de verdachten, een 44-jarige man uit Vlaardingen, kon op 8 oktober in Den Bosch worden aangehouden. Hij wordt behalve van de diefstal van de computers ervan verdacht bij een expeditiebedrijf op de luchthaven Schiphol een partij kleding te hebben gestolen met een verkoopwaarde van 95.000 euro. De man was in gezelschap van een 42-jarige man uit Hilversum. Deze werd ook aangehouden maar wordt alleen verdacht van de diefstal van de kleding op Schiphol. Het onderzoek leidde vervolgens naar een 66-jarige man uit Tilburg. Die werd op 15 oktober aangehouden en in zijn woning werden diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen en in beslag genomen.
 
De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De raadkamer van de rechtbank besloot woensdag de voorlopige hechtenis van mannen uit Hilversum en Vlaardingen met dertig dagen te verlengen.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.