Keepersschool vv Alblasserdam kent flitsende start

25 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Keepersschool vv Alblasserdam kent flitsende start

ALBLASSERDAM - Sinds het begin van dit seizoen is er een keepersschool bij voetbalvereniging Alblasserdam neergestreken. Onder leiding van Michel Stoppelenburg, die onlangs zijn doelmannen door sponsoren in het nieuw zag worden gestoken, worden enthousiaste trainingen gegeven. “We hebben nu meer keepers dan teams.”

Op de maandagavonden is op het trainingsveld van voetbalvereniging Alblasserdam menig snoekduik te zien. Dan zijn de jeugdige doelmannen volop bezig om alle ballen uit de hoeken te houden. Net als de kinderen is ook Michel Stoppelenburg met zijn team zeer enthousiast. “Dit is geweldig. Je ziet ze genieten en er komen er ook meer bij. Inmiddels hebben we meer keepers dan teams. Uiteraard proberen we daar oplossingen voor te vinden middels bijvoorbeeld oefenwedstrijden. Want iedereen die hier wel komen keepen moet daar ook in het veld de mogelijkheid toe krijgen.” Tevens zorgen de sponsoren ACA Ad Autobedrijf, Buijs Kamerverhuur en Pieter van der Woerd Timmer en Montagebedrijf ervoor dat de doelverdedigers er pico bello bij lopen.

De keepers van het eerste (Martijn Baan en Sander Schreuder), het tweede (Siggy Schutte) en het derde (Mark Kemp) staan Stoppelenburg bij tijdens de trainingen. “Zo zorgen we ervoor dat de huidig beste keepers van de club de jongens op sleeptouw nemen, maar ook Gerben van Tol en Ralph Faasen zijn er volop bij betrokken. Iedereen heeft het naar zijn zin. Laatst liep ik op het winkelcentrum en komt er meteen zo’n jongen dolenthousiast op me af om over de trainingen te praten. Dat is natuurlijk hartstikke mooi.”

De trainingen worden gegeven volgens de Frans Hoek-methode. “We willen keepers van jongs af aan opleiden om zodoende in iedere geleding uitstekende sluitposten voor het doel neer te kunnen zetten.”

De keeperstrainingen op de maandagavond zijn voor de jeugd tussen 19.00 en 20.00 uur. Daarna gaat Stoppelenburg nog eens met de selectiekeepers aan de slag. Het is ook heel leuk om eens een kijkje te nemen op de facebookpagina: www.facebook.com/keepers.vva.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.