Suzanne Brunenberg en Raphael Booiman winnen beide twee keer goud in ’s-Gravendeel

21 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Suzanne Brunenberg en Raphael Booiman winnen beide twee keer goud in ’s-Gravendeel

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond er een nieuwe 5 kamp op het programma. Trainer Robbert Donk wilde dat de minioren eens wat kortere afstanden zouden zwemmen en dat anderen ook eens kans zouden maken op een medaille. En dat gebeurde dan ook. Er werden in deze wedstrijd 19 gouden, 11 zilveren en 5 bronzen medailles binnengehaald.

De jongens junioren( Odin, Tom, Ryan en Wesley)  zwommen een clubrecord op de 4 x 100 vrij. Suzanne Brunenberg won gouden plakken op de 25 vrij en 25 rug en dat met nieuwe pr’s. Haar broer Wouter won brons op de 50 rug ook met een nieuw pr. Pim Romeijn won goud op de 25 vrij en met een pr van ruim 7 seconden won hij zilver op de 50 rug. Timo Huizer  zwom ruim 4 seconden van zijn tijd af op de 50 rug en werd daarmee winnaar van het goud. Zilver verdiende hij op de 25 vrij. Raphaël Booiman zwom naar het goud op de 50 rug en 100 wissel. Thierry den Ouden behaalde op deze afstanden met kleine pr’s zilver. Fenna Herwig verbeterde zich ruim 2 seconden op de 25 vrij en dat was evenals haar 50 rug goed voor goud.Wendy ten Wolde won zilver op de 100 wissel en 50 rug en verbeterde zich 2 keer. Celina Brandt zwom op deze afstanden naar het brons.

Het pr record van de dag kwam op naam van Susanna Hammerstein.  Zij was op de 100 wissel ruim 20 seconden sneller dan haar oude toptijd. Isabel zwom de 100 wissel  en zij tikte ruim 2 seconden sneller aan dan voorheen. Bij de junioren, jeugd en senioren werden ook de nodige medailles behaald. Meest opvallend was dat Naomi Julicher bij de dames de 400 rij won maar zwemmend tussen de heren werd ze mooi tweede. Volgende week staat er een 4 kamp in eigen bad op het programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.