Het college acht windturbines niet wenselijk

30 september 2013 door Hennie van der Zouw
Het college acht windturbines niet wenselijk

ALBLASSERDAM - Deze week heeft het college van B en W een standpunt ingenomen over windenergie in Alblasserdam. Het college acht windturbines niet wenselijk vanwege de beperkte ruimte, veiligheid en milieu. Daarnaast wil het college het karakteristieke dorpsbeeld graag behouden. Dit staat in de Raadsinformatiebrief die het college deze week heeft vastgesteld.
 
Raadsinformatiebrief
In deze brief staat verder dat het college medewerking wil verlenen aan een regionaal onderzoek naar de verkenning van kansen van windenergie op land in de regio of zee. Het college stelt voor om te kijken naar clustering van windturbines in grotere landschappelijke eenheden. Ook de milieutechnische aspecten zoals slag-, geluid-, lichthinder en veiligheid, zijn meegewogen in dit besluit.
 
Proces
De provincie Zuid-Holland heeft in april 2013 het college van B en W van Alblasserdam gevraagd binnen drie maanden, na afstemming met de gemeenteraad, een standpunt kenbaar te maken over de studielocatie windenergie op het terrein van Nedstaal B.V. In juli 2013 heeft het college uitstel gevraagd en gekregen. De gemeente heeft aangegeven graag in Drechtstedenverband te willen onderzoeken wat de beste locatie voor windturbines zou zijn om de regionale milieudoelstelling te halen. De samenwerking binnen de regio op het gebied van duurzaamheid vraagt om een bredere kijk dan alleen per dorp.
 
Gemeenteraad
Op 15 oktober 2013 staat het standpunt van het college ter bespreking op de agenda van de raadscommissie grondgebied. Het college vraagt dan ook hoe om te gaan met de doelstelling om de uitstoot van CO2 tegen te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.