Alblasserdam uitgeschakeld in nacompetitie

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Alblasserdam uitgeschakeld in nacompetitie

ALBLASSERDAM - Het tweede nacompetitieduel verloor Alblasserdam eveneens nipt; Alexandria ’66 ging er met de 0-1 zege vandoor. Hierdoor is de ploeg van trainer Fop Gouman uitgeschakeld voor een ticket naar de hoofdklasse en blijft het voor het vijfde seizoen op rij eersteklasser.

Bij de spelersopkomst was ter sfeerverhoging en begroeting voor vuurwerk gezorgd. Alleen bleef het vuurwerk in het veld uit. Immers zowel Alexandria als Alblasserdam legden een matig duel op de mat, waarbij het faalgehalte in afronden groot was. De uiteindelijke uitslag had dan ook voor met name Alexandria hoger kunnen uitvallen.
 
De druk op de goal van Alblasserdam was een aantal malen hachelijk te noemen, maar keeper Martijn Baan redde telkens op uiterst koelbloedige wijze. Toch was er in de achttiende minuut een kans voor Koen Lighaam om na een voorzet vrij in te koppen. Deze verdween echter net naast het doel van Alexandria. In de 27e minuut had de omwenteling voor Alblasserdam kunnen komen, alleen faalde de grensrechter in het juist beoordelen van een schijnbare buitenspelpositie. Hierdoor werd Carlo Diaz een zuiver doelpunt en hiermee de voorsprong ontnomen. Even later vanuit een vrije trap toch bijna de voorsprong, maar Carlo had net niet het vizier op scherp staan. Ook waren er nog een aantal kansen voor Alexandria om de score te openen, maar ook zij vergaten de trekker ter afronding over te halen.
 
In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, waarbij Alexandria in de 17e minuut de score opende. Uit een voorzet vanaf links kon Kevin de Vries zo vrij als een vogeltje inkoppen en hiermee de 0-1 op het scorebord brengen. Hierna waren er nog een aantal aardige kansen voor Alexandria om de stand te verhogen, maar een hopeloos falen stond dit in de weg. 

Alblasserdam wisselde nog twee keer, maar kon verder niets meer aan de stand veranderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.