Voetbalvereniging Alblasserdam start keepersschool

23 maart 2013 door Ad van Herk
Voetbalvereniging Alblasserdam start keepersschool

ALBLASSERDAM - Voetbalvereniging Alblasserdam gaat in het seizoen 2013/2014 van start met een keepersschool. Michel Stoppelenburg krijgt de leiding over dit initiatief en zal zich richten op de doelmannen van E1 tot en met de A-junioren, waarbij hij wordt bijgestaan door de selectiekeepers.

Tegenwoordig moet een doelman niet alleen ballen tegenhouden, maar ook anticiperen op het spel. Zijn techniek en tactiek moet daarom worden verbeterd en hij zal meer moeten leren coachen. Stoppelenburg zal de trainingen aan de jeugd- en selectiekeepers combineren. Hierin hanteert hij de Frans Hoek-methode, welke bij diverse Europese (top)clubs wordt gebruikt. 
 
Stoppelenburg zal de wedstrijden van keepers bekijken en op basis daarvan samen met de doelman een plan van aanpak opstellen. Doordeweeks wordt een keer met alle keepers samen getraind, waarbij het eerste uur wordt gericht op de jeugd en het tweede uur op de selectie.
 
Iedere sluitpost krijgt een handleiding waar alles in staat wat hij moet weten over techniek, tactiek, fysiek, coaching, motivatie en algemene taken. Op de site www.vvalblasserdam.nl zal er aparte aandacht worden geschonken aan de keepersschool.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.