‘Comite Asbest Nedstaal Nee’ informeert naar WOZ-waarde Nedstaal.

19 maart 2013 door Hennie van der Zouw
‘Comite Asbest Nedstaal Nee’ informeert naar WOZ-waarde Nedstaal.

ALBLASSERDAM - Willem Schulpen van ‘Comite Asbest Nedstaal Nee’ informeerde onlangs in het belang de bewoners van Alblasserdam en Papendrecht bij energiebedrijf Stedin naar het volgende: “Heeft het Alblasserdamse bedrijf Nedstaal een zeer forse subsidie op de distributiekosten van stroom”?

1) Is dit juist en zoja hoeveel bedraagt die per KwH?
2) Wij willen deze ook graag voor 'alle omwonenden in de wijde omtrek' in het kader van het gelijkheidsbeginsel.
 
“Want als dit juist is moeten de burgers van Alblasserdam en omgeving Nedstaal's energie subsidieren en dat lijkt ons niet redelijk”!
 
“Als deze verkapte subsidie juist is, dan 'betalen de overige gebruikers' uit de omliggende gemeenten in feite een deel van de rekening die bij Nedstaal zou moeten liggen. En wij vermoeden dat dat een zeer groot bedrag is. En dat als Nedstaal de standaard distributiekosten zou moeten betalen het bedrijf sterk verliesgevend zou zijn. Een verkapte subsidie dus”. Aldus Willem Schulpen
 
Via vragen aan burgemeester Bert Blase van Alblasserdam kwam er een antwoord over bovenstaande vragen van Eelco Hoff, Beleidsmedewerker Milieu van de Gemeente Alblasserdam, want van de woordvoerder van Stedin kwam er geen antwoord.
 
Eelco Hoff antwoordde onder meer: “Ik heb naar aanleiding van jullie vraag navraag gedaan bij het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). De gemeente Alblasserdam heeft het heffen van lokale belastingen overgedragen aan het SVHW. Het SVHW voert onder meer de Wet waardering onroerende zaken (Woz) uit en heft namens de gemeente de Onroerende Zaakbelasting (OZB). De Woz en OZB gaan niet alleen over woningen, maar ook over bedrijfspanden. De OZB betreft een percentage van de Woz-waarde. Dat percentage wordt vastgesteld door de gemeenteraad. De tarieven zijn te vinden op www.svhw.nl.”
 
“Een medewerker van het SVHW heeft mij uitgelegd.” Gaat Eelco Hoff verder: “dat de Woz-waarde van gronden en gebouwen niet openbaar is. Het SVHW en/of de gemeente mag op basis van de wet aan derden geen informatie verstrekken over de Woz-waarde. De rijksoverheid is voornemens om per 1 januari 2014 Woz-waardes wel openbaar te maken. Op basis van de informatie die wij hierover kunnen vinden lijkt dat zich met name te richten op woningen. Verder zal het College Bescherming Persoonsgegevens het Rijk hierover nog adviseren”. Aldus Eelco Hoff, Beleidsmedewerker Milieu gemeente Alblasserdam.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.