Vijf Alblasserdammers geven aandacht aan zeldzame aandoeningen in eigen magazine

19 januari 2013
Vijf Alblasserdammers geven aandacht aan zeldzame aandoeningen in eigen magazine

ALBLASSERDAM - Het onbekende een stem geven, hiervoor staat Jij&iK magazine, een nieuw lifestyle magazine.

Een glossy uitstraling, strak logo, Daphne Deckers op de cover en een vijfkoppige redactie uit Alblasserdam. Op het eerste gezicht lijkt Jij&iK magazine al jaren te bestaan. Maar niets is minder waar. Op 28 januari vindt de uitreiking van het 0-nummer plaats bij Offsetdrukkerij Haveka BV te Alblasserdam. Dit nummer zal door de directie van de drukkerij, tevens trouwe sponsor van het magazine, aan de redactie worden overhandigd.

Magazine
De focus van Jij&iK magazine ligt op mensen met zeldzame aandoeningen. Daarbij horen uiteraard ook alle mensen rondom de mensen met zeldzame aandoeningen zoals familie, artsen, hulpverlening, zorginstellingen en mensen zoals jij en ik. Dit blad is hierin uniek. Met Jij&iK magazine willen we informatie over zeldzame aandoeningen op een prettige manier beschikbaar stellen en leesbaar maken. Daarnaast vinden we het belangrijk te laten zien dat deze mensen zijn zoals jij en ik. De vijf Alblasserdamse dames willen het onbekende een stem geven met daarnaast ruimte voor tips, mode, lifestyle en beauty. Het blad zal vier maal per jaar verschijnen en is tot nu toe op kracht van vrijwilligerswerk tot stand gekomen.

Speciale uitgave
Het 0-nummer zal openen met een bijzonder interview met Daphne Deckers over een zeldzame ziekte die haar zoon op jonge leeftijd heeft getroffen. Zo zal elke volgende uitgave van Jij&iK magazine ook openen met een interview met een BN-er in gesprek met een persoon met een zeldzame ziekte. Het 0-nummer is een speciale uitgave dat ter introductie van Jij&iK magazine wordt uitgegeven. Vanaf nummer 1 zal Jij&iK magazine in zijn werkelijke formaat en uitstraling verschijnen. De planning hiervoor is juni 2013. Met deze speciale uitgave hopen wij mensen te inspireren en te prikkelen tot het nemen van een abonnement en hopen wij tevens sponsors en adverteerders uit te nodigen ons te steunen en het blad te laten slagen in de toekomst.

Cijfers
Wist u dat van de 16,7 miljoen inwoner van Nederland er 1 miljoen mensen zijn met een zeldzame aandoening? Naar schatting bestaan er circa 8000 zeldzame ziekten wereldwijd. 75% van de zeldzame ziekten komt voor bij kinderen en 30% van deze kinderen overlijdt voor hun 5e verjaardag. Voor vele van deze zeldzame ziekten bestaat nog geen doeltreffende behandeling. Verontrustende cijfers. Zoveel mogelijk kennis en ervaring delen is dus belangrijk. Jij&iK magazine wil hier op bijzondere wijze een steentje aan bijdragen.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.jijenikmagazine.nl die volgende week live gaat of via Facebook en Twitter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.