9 jubilarissen bij muziekvereniging Excelsior

11 december 2012 door Ad van Herk
9 jubilarissen bij muziekvereniging Excelsior

ALBLASSERDAM - Op 10 december 2012 heeft muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam maar liefst 9 jubilarissen gehuldigd.

Adri Holleman huldigde de jubilarissen namens de KNFM.
 
Als eerste de jubilarissen die al 12 ½  jaar muzikant en/of lid zijn. 
•    Stefanie Bakker, 12 ½ jaar geleden als schuchter meisje bij ons gekomen, heerlijke muzikant op dwarsfluit en piccolo, lid van het bestuur, blaast mee met de Meulemakkers,  kortom een aanwinst voor elke vereniging. 
•    Linda Dorst, 12 ½ jaar muzikant, Kwam uit Nieuw-Lekkerland (Nimako) en is via Dock Yard Rotterdam bij ons terecht gekomen waar ze met veel enthousiasme de trombone bespeelt. Blaast ook al mee met de Meulemakkers.  Altijd vrolijk en gezellig.
•    Remco van Erk, 12 ½ jaar muzikant en lid van de vereniging. Speelt trompet en hoe, maar kan ook uitstekend oliebollen bakken. Nergens te beroerd voor! Rustig en betrouwbaar! Nog een Meulemakker. 
•    Esther Schep, 12 ½ jaar muzikant en lid. Speelt dwarsfluit.  Zeer bescheiden, maar als ze er even zin in heeft, een hele goeie muzikant en vooral plezierig.
 
Huldiging jubilarissen die 40 jaar muzikant en/of lid zijn; 
Als je 40 jaar bezig bent met muziek kun je niet meer zeggen dat het een bevlieging is.  De vereniging is dan ook heel gelukkig twee leden te hebben die zich al 40 jaar met ons verbonden voelen. Dat zijn Elly Dorland en  Piet Driftenaar en daarbij hebben ze ook Henk Zuurveld die al 40 jaar muzikant is, in hun midden. 
•    Elly Dorland, 40 jaar muzikant en lid van Excelsior.  Bespeelt met veel liefde de alt-sax, altijd aanwezig altijd vriendelijk. Speelt ook al mee met de Meulemakkers. Helpt altijd even vriendelijk en vanzelfsprekend mee op de Rommelmarkt. Heel fijn lid van de vereniging.
•    Piet Driftenaar 40 jaar lid en tot voor kort slagwerker. Naast zijn wandel hobby is muziek toch wel zijn lust en leven geweest. En nu nog steeds een onmisbare hulp die wekelijks de koffie klaarzet en controleert af er genoeg in de koelkast zit. 
•    Henk Zuurveld, 40 jaar muzikant en nu alweer ruim twee jaar bij de vereniging. Henk speelt bas en kreeg zijn opleiding in Deventer. Als je met hem praat hoor je die Deventer tongval nog wel maar hij voelt zich hier erg thuis. Hele plezierige muzikant en altijd een goed humeur.
 
Huldiging jubilarissen met twee leden die al 60 jaar lid zijn;
Zestig jaar lid, dat is eigenlijk een mensenleven lang lid van ‘de muziek’ zijn. Dan ben je dus een liefhebber, een doorbijter en heb je automatisch veel voor de vereniging betekent. Excelsior is dan ook buitengewoon trots dat ze twee van die leden in hun midden hebben. Allebei hele goede muzikanten,  maar ze zijn nu toch wel heel wat rustiger geworden.
•    Arie Erkelens; bespeelde in onze harmonie de alt-sax maar kan het spelen niet laten. Daarom is hij weer opnieuw begonnen met de klarinet. Dat vindt hij toch wel moeilijker dan gedacht maar hij vindt het wel ontzettend leuk. Zeer trouw lid, zeer goede muzikant, heeft in zijn 60 jarige loopbaan ontzettend veel gedaan voor de club.
•    Jan de Jong: bespeelde in onze harmonie de trombone, zeer trouw lid, oud bestuurslid, Nog zo een die heel veel voor de club gedaan heeft. Is nog steeds elke repetitie aanwezig maar nu op het ere-bankje .  Nog steeds reparateur van de instrumenten. 
 
Op de foto staan van links naar rechts: 
Elly Dorland, Remco van Erk, Linda Dorst, Piet Driftenaar, Jan de Jong, Stefanie Bakker, Arie Erkelens, Henk Zuurveld en Esther Schep.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.