Verrassende overwinning TTVA op Docos

04 november 2012 door Ad van Herk
Verrassende overwinning TTVA op Docos

ALBLASSERDAM -  Na de ruime overwinning een week eerder op Xerxes, toog de hoofdmacht van TTVA met enig vertrouwen op vrijdag 2 november naar het Leidse Docos. Er moest een prestatie worden neergezet die meer inhield dan de wat geflatteerde 2-8 nederlaag die men in de heenwedstrijd leed tegen deze opponent. Geen gemakkelijke opgave dus, maar naar een geweldige krachttoer van de heren stond er uiteindelijk een keurige 4-6 overwinning op het formulier.

De heren van TTVA lijken zich gaande weg deze competitie beter aan te passen en te wennen aan het hogere niveau in deze 1e klasse, zoals deze avond ook wel weer bleek.
Na achtereenvolgens twee nederlagen van Dick Ansink en Peter van Dijk in hun eerste enkelpartijen volgde er twee overwinningen van Jan Kees van Asperen en het dubbel van Ansink/van Asperen. Het dubbel begint de laatste weken ook steeds beter te draaien en begint zo langzamerhand een uiterst belangrijk punt in de wedstrijd te worden voor TTVA. Zo ook nu want de stand werd dus voor de pauze door dit dubbel gelijkgetrokken (2-2).

Hierna raakte vooral Jan Kees van Asperen in een absolute overdrive. Hij wist door twee puike overwinningen deze avond een fraaie hattrick neer te zetten. Ook Dick Ansink en Peter van Dijk wisten er met goed spel beide nog een partij uit te slepen, wat dus uiteindelijk resulteerde in een hele mooie 4-6 overwinning op het Leidse drietal.

In de stand begint langzaam het een en ander naar elkaar toe te kruipen. TTVA heeft daardoor de overlevingskansen nog steeds in eigen hand. Dit betekent echter wel dat er komende dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Zoeterwoude ook weer een beter resultaat moet worden gehaald dan dat dit in de heenwedstrijd gebeurde. Toen ging men in Zoeterwoude roemloos met 9-1 ten onder. Er is dus ook hier nog voldoende ruimte voor verbetering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.