Nieuwbouw ASVZ aan Vinkenpolderweg gaat niet door

15 oktober 2012

ALBLASSERDAM - De geplande ontwikkeling van een woon- en zorgcomplex door stichting ASVZ aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam gaat niet door. Deze beslissing heeft ASVZ genomen na een aantal recente ontwikkelingen. De gemeente beraadt zich op de mogelijkheden van de vrijgekomen ASVZ-locatie.

De ontwikkeling van kavels in hetzelfde plan Lint Vinkenpolderweg gaat wel door.

Niet haalbaar
ASVZ heeft besloten zich terug te trekken omdat de verwachte opbrengsten uit andere vastgoedontwikkelingen van ASVZ, die nodig zijn voor de financiering van het plan, uitblijven. Daarnaast is de overheidsfinanciering van de zorg (AWBZ) gewijzigd en daarmee het vastgoedbeleid van ASVZ. De stichting heeft daarop geconcludeerd dat planontwikkeling binnen de vastgestelde ruimtelijke kaders niet haalbaar is.

Einde samenwerking
Sinds 2006 werkten de gemeente Alblasserdam en stichting ASVZ samen aan de ontwikkeling van een woonvoorziening met ruimte voor dagbesteding voor circa 42 verstandelijk gehandicapten. ASVZ wilde hiervoor meerdere gebouwen realiseren aan de Vinkenpolderweg. De voorbereidingen waren in een vergevorderd stadium. Dit jaar is het bestemmingsplan Lint Vinkenpolderweg vastgesteld.

De gemeente en ASVZ betreuren het dat de realisatie niet door kan gaan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.