LED-straatverlichting in wijk Blokweer

27 september 2012

ALBLASSERDAM - In een deel van de wijk Blokweer in Alblasserdam wordt de openbare straatverlichting binnenkort vervangen door LED-verlichting. Het gaat om het gebied ten noorden van de Middelwetering tussen het Kamgras en de Plantageweg. De verlichting in deze wijk is verouderd en voldoet niet aan de huidige eisen.

Duurzaam
LED-verlichting levert een aanzienlijke bijdrage aan de doelstellingen van de gemeente op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Daarom is het vervangen van straatverlichting door LED-verlichting opgenomen in het duurzaamheidsactieplan. De afgelopen jaren is al op enkele locaties in Alblasserdam, zoals in Polder Nieuwland en bij het fietspad langs de dijk, LED-straatverlichting geplaatst. Blokweer is de eerste woonwijk in Alblasserdam waar grootschalig LED-verlichting wordt geïntroduceerd.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 3 oktober aanstaande vanaf 19.30 uur vindt in basisschool ’t Nokkenwiel aan de Zeelt een informatiebijeenkomst plaats over de vervanging van de straatverlichting in de wijk Blokweer. Wethouders Ad Cardon (Buitenruimte) en Sjoerd J. Veerman (Duurzaamheid) zijn hierbij aanwezig. Bewoners en belangstellenden worden geïnformeerd over de soort en hoeveelheid licht dat LED opbrengt. Vervolgens zal het verlichtingsplan voor de wijk en de keuze voor het meest geschikte armatuur gepresenteerd worden. Bewoners krijgen de gelegenheid hierop te reageren. In overleg met een wijkgroep zal de gemeente vervolgens een definitief plan opstellen dat naar verwachting begin 2013 wordt uitgevoerd.

Proeflocaties
De komende jaren zal de gemeente in meer woonstraten en op bedrijventerreinen LED-verlichting plaatsen. Om ervaring op te doen en om inwoners van Alblasserdam kennis te laten maken met de nieuwe soort verlichting, plaatst de gemeente als proef op een aantal locaties in Alblasserdam enkele LED-armaturen. In de Vossestaart en Van Eesterensingel zijn al enkele LED-armaturen geplaatst; binnenkort volgt de Resedastraat.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.