Zondag hoofdklasser OJC Rosmalen maatje te groot voor Alblasserdam

27 augustus 2012 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM -  Voetbalvereniging Alblasserdam speelde op zaterdag 25 augustus, naar later zou blijken, alweer zijn laatste bekerwedstrijd in het seizoen 2012-2013. Na de 1-0 overwinning op zondag eerste klasse Nemalaer en het 2-0 verlies bij zaterdag hoofdklasser Nivo Sparta lukte het ondanks prima spel niet te winnen van zondag hoofdklasser OJC Rosmalen (1-4 verlies). Alleen winst zou voldoende zijn geweest om de volgende ronde van de KNVB beker te halen.

OJC Rosmalen was zeker in de eerste helft sterker dan Alblasserdam alhoewel ze er in slaagden toch een aantal aardige mogelijkheden te creëren. Ze konden echter niet voorkomen dat het met een 0-2 achterstand ging rusten.

In het begin van de tweede helft slaagde Alblasserdam er zowaar in de tegenstander regelmatig onder druk te zetten en kreeg het een aantal behoorlijke kansen. In de 19e minuut was het Sharog Susani die, na enig geklungel van de keeper en verdedigers van OJC Rosmalen, een fraai door Carlo Diaz opgezette aanval in een doelpunt omzette en daarmee de spanning in de wedstrijd terugbracht.

Heel lang kon de ploeg van trainer Fop Gouman de spanning niet in de wedstrijd houden. Door onnodig balverlies op het middenveld kregen de Brabanders al snel de mogelijkheid op 1-3 te komen. Een kans die eenvoudig werd benut. Opnieuw knullig balverlies op het middenveld leidde vervolgens ook nog de 1-4 in.

Kort voor het laatste fluitsignaal kon nog een wapenfeit van Alblasserdam worden genoteerd met een prachtige bal die op de lat uiteenspatte.

Alblasserdam kan zich nu gaan richten op de competitie in de eerste klasse C die zaterdag 1 september meteen met een regioderby begint als de Papendrechtse promovendus Drechtstreek op bezoek komt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.