Wethouder Veerman vraagt Alblasserdammers wat ze van hun dorp vinden

25 augustus 2012 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM -  Wat vinden Alblasserdammers op dit moment van hun dorp ? Dat wil de gemeente graag weten voordat ze een nieuwe structuurvisie gaat maken .Daarom gaan wethouder Sjoerd Veerman en twee onderzoekers van het Onderzoekscentrum Drechtsteden (OCD) op maandag 27 augustus 2012 tussen 13.00 uur en 16.00 uur vragen stellen aan de bezoekers van de markt op het Van Eesterenplein. Op vrijdagmiddag 31 augustus tussen 15.00 uur en 18.00 uur gaande onderzoekers de bezoekers van het winkelcentrum Makado interviewen.

De Alblasserdammers kunnen hun mening geven overstellingen als ‘Ik vind het dorpse karakter van Alblasserdam belangrijk’, ‘ik vind het belangrijk dat Alblasserdam een groene gemeente is en blijft’ en ‘is Alblasserdam een woongemeente,werkgemeente of toeristengemeente?’

De onderzoekers gaan deze informatie gebruiken voor de beschrijving van de identiteit van Alblasserdam. Deze speelt een belangrijke rol in de nieuwe structuurvisie.

Structuurvisie
Het college van B&W heeft eind juni de start van de nieuwe structuurvisie aangekondigd. Destructuurvisie gaat een beeld geven van hoe Alblasserdam er ruimtelijk in 2040 uit kan zien. Toekomstige (bestemmings-) plannen moeten passen binnen dezevisie.

Interactief 
De gemeente wil dit proces interactief aanpakken. Er komeno.a. bijeenkomsten met de inwoners en maatschappelijke partners, een fotowedstrijden interviews op straat. Ook de gemeenteraad gaat een actieve rol spelen in dit proces.

In 2013 wil de gemeente de nieuwe structuurvisie presenteren. Deze geldt tot 2040. Dit sluit aan op de structuurvisies van de regio en de provincie die ook gelden tot 2040.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.