Internationaal succes voor Alblasserdamse Reddingsbrigade

20 augustus 2012 door Ad van Herk
Internationaal succes voor Alblasserdamse Reddingsbrigade

ALBLASSERDAM - Dit weekend werden in Zweden de Europese Jeugdkampioenschappen lifesaving voor reddingsbrigades georganiseerd. Bij dit internationale evenement hebben 16-jarige  Ruben van Erk en de 18-jarige Tanja van Essen van de Alblasserdamse Reddingsbrigade beide een bronzen medaille behaald op een individueel onderdeel.

Tanja van Essen is geen onbekende op dit toernooi, want zij deed al drie keer eerder mee aan dit evenement tot en met 18 jaar. Dit gaf haar de ervaring om tot een nieuw Nederlands Record te komen om de 50 meter popduiken (38,29), waarmee zij haar eerste individuele medaille behaalde op een internationaal toernooi.
Daar waar Tanja haar eremetaal in het zwembad bij elkaar zwom, deed Ruben van Erk dit op het Zweedse strand. Op het onderdeel beachflags wist hij de finale te halen en moest daar slechts twee buitenlandse opponenten voor hem dulden, waardoor hij brons won.

Tussen het sportief geweld van Duitsland, Italië en Spanje is dit een prestatie van formaat van onze twee jonge brigadeleden. Bij de estafetteonderdelen wist het Nederlands juniorenteam zich verzekerd van een vaste plaats in de subtop en individueel behaalde de meeste deelnemers enkele mooie persoonlijke records, inclusief een bronzen plak op de board rescue.

In het totaalklassement eindigde de Nederland – een ploeg bestaand uit vijf jongens en vijf meisjes – op een zevende plaats, wat een mooie prestatie is voor het bijna geheel nieuwe en jonge team. Lifesaving is een sport waarbij in water (binnen en buiten) en op het strand competitie wordt gecombineerd met reddingstechnieken.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.