Alma wint Ronde van Alblasserdam

24 juli 2008
Alma wint Ronde van Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Alblasserdam heeft zich woensdag 23 juli 2008 weer van zijn wielergekste kant laten zien. Het weer was dit jaar prima, hoewel de wielrenners het toch wel wat aan de benauwde kant vonden.

Marcel Alma heeft, net als twee jaar geleden, de Ronde van Alblasserdam op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen was Loes Markerink de beste.

De zege van Alma kwam tot stand na een bloedstollende finale, die eindigde in een al even spannende sprint met vier. Alma had een wiel voorsprong op Rob Disseldorp, de winnaar van vorig jaar. Die liet op zijn beurt Dennis Smit met een banddikte achter zich. De jury moest er de finishfoto voor bekijken om zeker te zijn. Tom Relou werd vierde.
In de slotkilometers bleven zes kanshebbers over uit een kopgroep van veertien die eerder het hele peloton op een ronde achterstand had gezet. Voor de ogen van de duizenden toeschouwers bestookten de zes elkaar tien ronden lang met demarrages, maar ze waren zo aan elkaar gewaagd dat elke vluchtpoging in de kiem werd gesmoord. In de laatste ronden konden de regionale favorieten Nico Vuurens en Gerhard Klijnhout het moordende tempo niet langer volgen. Alma kwam met enkele meters voorsprong de laatste bocht uit en op de streep had hij daar nog een paar decimeter van over. Het was genoeg voor zijn tweede zege in Alblasserdam en zijn 97-ste als elite-renner.
Tot de eerste groep vluchters van veertien behoorden ook nationaal kampioen Jon Vissers en de twee Ambachters Gideon de Jong en Arjan Oosthoek. Laatstgenoemde slaagde er als eerstejaars belofte knap in het hoge tempo van de ijzersterke kopgroep te volgen.

Bij de vrouwen kwam Loes Markerink juichend over de streep nadat ze in de laatste ronden tot twee keer toe was ontsnapt uit de kopgroep. Haar ploeggenoten van Flexpoint ontregelden het tempo bij de achtervolgers, al kwam Marit Huisman nog erg dichtbij. Andrea Bosman werd derde.
Bij de amateurs-A won Peter van Leeuwen overtuigend. De jump van Robert de Poel uit Dordrecht kwam net iets te laat om de winnaar uit Zoetermeer nog te achterhalen. Arjan Ribbers uit Groenlo werd in deze categorie derde.

De volledige uitslagen zijn:

 • 12.00 uur Amateurs A (60 KM)
  Uitslag:
  1ste plaats: Peter van Leeuwen - Zoetermeer
  2de plaats: Robert de Poel - Dordrecht
  3de plaats: Arjan Ribbers - Groenloo


 • 13.45 uur Elite Vrouwen / Vrouwen B (60 KM)
  Uitslag:
  1ste plaats: Loes Markerink - Raalte
  2de plaats: Marit Huisman - Lutjebroek
  3de plaats: Andrea Bosman - Ermeloo


 • 15.45 uur Elite / Beloften (100 KM)
  Uitslag:
  1ste plaats: Marcel Alma - Harskamp
  2de plaats: Rob Disseldorp - Rijp Wetering
  3de plaats: Dennis Smit - Zwanenburg

Volgens traditie schenkt het wielercomité ieder jaar een gift aan een plaatselijk goed doel. Dit jaar was de Stichting Oudheidkamer te Alblasserdam de gelukkige. Als tegenprestatie nam de vereniging zelf de verkoop van de programmaboekjes ter hand. De rondemiss was dit jaar Savina van de Velde-Becciu, voormalig inwoonster van Alblasserdam.

Volgend jaar wordt de Ronde voor de 50e keer gereden, een jubileum dus. De organisatie wil het groots gaan vieren, dus houd deze site in de gaten voor meer nieuws hierover.

Voor meer informatie over de Paardenmarktronde kunt u terecht op www.rondevanalblasserdam.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.