Hoe kan Alblasserdam er in 2040 uitzien?

04 juli 2012
Hoe kan Alblasserdam er in 2040 uitzien?

ALBLASSERDAM - Hoe kan Alblasserdam er ruimtelijk in 2040 uitzien? Gaat Alblasserdam investeren in meer banen, meer toerisme of beter wonen? Wat betekent het dat Alblasserdam in de Drechtsteden ligt en naast de Alblasserwaard? Is het nodig dat de bereikbaarheid van het dorp verbeterd wordt? Wie zijn de Alblasserdammers en wat willen die voor hun dorp?

Dit zijn een paar vragen die aan bod komen in de ontwikkeling van de nieuwe structuurvisie voor Alblasserdam: een ruimtelijk toekomstbeeld van het dorp. Met deze informatie kunnen de gemeente, inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen aan de slag met activiteiten om dat toekomstbeeld te realiseren.
De structuurvisie wordt gebruikt om bestemmingsplannen aan te toetsen.  

Het college van B&W heeft deze week besloten om aan de slag te gaan met de structuurvisie.

Meepraten over toekomst dorp
De gemeente is nieuwsgierig naar de ideeën die leven onder de Alblasserdammers. Ze gaat dit proces interactief aanpakken zodat iedereen de kans krijgen om mee te praten over de ruimtelijke toekomst van hun dorp.

Er komen o.a. bijeenkomsten, een fotowedstrijd en interviews op straat. Ook de gemeenteraad gaat een actieve rol spelen in dit proces: de raadsleden gaan een of meerdere bijeenkomsten organiseren waar zij in gesprek willen met Alblasserdammers. In september bespreekt de gemeenteraad de structuurvisie in een bijeenkomst voor informatie en opinie (BIO).

In 2013 wil de gemeente de nieuwe structuurvisie presenteren. Deze geldt tot 2040. Dit sluit aan op de structuurvisies van de regio en de provincie die ook tot 2040 gelden.

Bouwstenen
Er is veel informatie beschikbaar die de gemeente gebruikt in dit proces zoals de documenten van Haven Zuid, Dijklint en de ruimtelijke toekomstvisie dorp met karakter uit 2005. Maar ook regionale informatie als ruimtelijk kader voor regio Drechtsteden, bedrijventerrein strategie 2007, woonvisie 2010-2020 en gebiedsprofiel Alblasserwaard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.