TTVA dendert naar kampioenschap

09 april 2012 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - De hoofdmacht van tafeltennisvereniging TTVA heeft afgelopen donderdag op indrukwekkende wijze het kampioenschap weten binnen te halen in de 2e klasse in de afdeling Holland-West. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd middenmoter Combat uit Bleiswijk met 9-1 verplettert. Na een wat stroeve start werd na een 3-1 tussenstand de tegenstander volledig overspeeld. TTVA trad deze avond aan zonder kopman Jan Kees van Asperen die dit seizoen nog maar één partij had verloren. Maar Dick Ansink, Peter van Dijk en Henk Mes wisten dit gemis uitstekend op te vangen. Alleen Henk Mes moest deze avond één keer een tegenstander feliciteren.
Aangezien naaste concurrent Phoenix uit Delft niet verder kwam dan een 7-3 overwinning op het op de derde plaats staande Dordrecht, kan dus nu de promotie naar de 1e klasse gevierd worden.

Net zoals in deze wedstrijd verliep ook het begin van dit seizoen voor TTVA wat stroef. Er werd begonnen met twee gelijke spelen tegen het reeds genoemde Phoenix en het Zoetermeerse Taverzo. Hierna werd er een prachtige serie ruime overwinningen neergezet en na de 6-4 winst halverwege maart in de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Phoenix uit Delft, vond TTVA zichzelf terug aan de kop van de ranglijst. Vanaf dit moment werd er dus stilletjes gedroomd van de titel in Alblasserdam. Na nog een tweetal goede overwinningen werd afgelopen donderdagavond dus de kroon op het werk gezet. Jan Kees van Asperen, Peter van Dijk, Dick Ansink en Henk Mes hebben hiermee een prachtige prestatie geleverd. Wat rest is nu nog een wedstrijd op 20 april in en tegen Dordrecht waarin gewoon vrijuit gespeeld kan gaan worden.

Maar er zijn nog meer kampioenen bij TTVA dit seizoen. Wat te denken van TTVA 5, wat in en tegen Dordrecht afgelopen week de laatste punten binnen speelde die nodig waren voor het kampioenschap in de zesde klasse. Kees Dorsman. Gerrit Verhaar, Ton de Boom, Jeroen Veth en Jannie van Dijk deden dit d.m.v. een prachtige 2-8 overwinning.

Ook het eerste jeugdteam van TTVA heeft het gehele seizoen al op kampioenskoers gelegen.
Afgelopen zaterdag wisten ook zij door een prachtige 3-7 overwinning op het Rotterdamse Alexandria het kampioenschap in de derde klasse jeugd te behalen. Leon Prince, Remco Schimmel en Joost van Ooijen lieten er geen twijfel over bestaan wie er de sterkste waren dit seizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.