Autobrand bij Noordtunnel zorgt voor verkeerschaos

18 januari 2012

ALBLASSERDAM - Een autobrand op de snelweg A15, ter hoogte van de Noordtunnel bij Alblasserdam, heeft voor een grote verkeersopstopping gezorgd. Op woensdag 18 januari ontstond de brand in de auto van een 41-jarige vrouw uit Rotterdam, op het moment dat zij net de Noordtunnel uitreed. De vrouw kon op tijd uitstappen, waarna omstanders hebben gepoogd het vuur te doven. Dit lukte echter niet. In verband met de veiligheid in de tunnel, werd de tunnel volledig afgesloten. De inmiddels gearriveerde brandweer bluste de brand met behulp van blusschuim.

Doordat er niemand meer door de tunnel kon rijden, ontstonden er files op de A15 in beide rijrichtingen. De weg in de richting van Ridderkerk werd vlak na het blussen weer vrijgegeven, waardoor het verkeer weer op gang kon komen. Richting Nijmegen ondervond het verkeer langer hinder, omdat daar nog twee van de vier rijstroken dicht waren vanwege herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden waren dezelfde ochtend nog afgerond en het verkeer kwam daarna ook hier weer op gang.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.