Gemeente gaat voetbalkooi Cortgenehof legaliseren

09 april 2009
Gemeente gaat voetbalkooi Cortgenehof legaliseren

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam gaat de voetbalkooi aan het Cortgenehof/Van Nesplantsoen legaliseren. Dat heeft het college van B&W op 7 april 2009 besloten. De voetbalkooi valt nu onder artikel 3 lid 2 onder a van het Besluit bouwvergunningsvrije en licht bouwvergunningplichtige bouwwerken.

Dit betekent wel dat de hoogte van de voetbalkooi moet worden aangepast; deze gaat van vier naar drie meter. Dit gebeurt binnen één maand, nadat de bezwarentermijn van dit besluit is verstreken.

De omwonenden van de voetbalkooi zijn vandaag met een brief over dit besluit geïnformeerd.

De gemeente Alblasserdam vindt het heel belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen. Vooral in drukke gebieden als het centrum is het essentieel dat er ruimte voor de kinderen wordt gecreëerd. Ook in gesprekken tussen gemeente en omwonenden van het Cortgenehof/Van Nesplantsoen hebben beide partijen geconstateerd dat een veilige speelplek voor de kinderen in de buurt heel belangrijk is. De voetbalkooi biedt deze ruimte. De gemeente wil deze speelvoorziening daarom graag behouden. Deze voorziening past ook in het gemeentelijk Speelruimtebeleidsplan en in het voorontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’.

Verschillende omwonenden hebben de gemeente gewezen op het feit dat de voetbalkooi zonder bouwvergunning is geplaatst. De gemeente Alblasserdam en de Rechtbank van Dordrecht hebben bevestigd dat er geen bouwvergunning is voor de voetbalkooi. De Rechtbank van Dordrecht heeft op 20 maart 2009 uitgesproken dat de gemeente drie weken tijd heeft om een besluit te nemen over de toekomst van de voetbalkooi.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.